Konsulence me specialist

Naturetica investon per shendetin tuaj dhe ju ve ne dispozicion konsulenca falas me nje Nutritional Therapist & Mineralogram te specializuar ne fusha te ndryshme.

Kur dhe ku behen takimet ?

Cdo te Mart mbazdite
Nga ora: 17:00 deri ne 18:00
Ne Rrugen Bardhyl, 5 – Tiran

Cilat jane Perfitimet ?

*Njohuri te pergjithshme mbi organizmin
*Shkaqet e problemeve qe mund te keni
*Zgjidhja e problemeve ne menyre natyrale.

Denisa’s  Education

 • She’s a Full membership of Federation of Nutritional Therapy (MFNTP).
 • She’s a Full membership of Association of Naturopathic Practitioners (mANP).
 • She’s a Full membership of General Naturopathic Council (mGNC).

Training and Qualifications

 • ”Nutritional management of functional constipation”- November 2023
 • The gut-brain axis in neuropsychiatric disorders- Depression, Anxiety,ADHD and Autism – October 2023
 • Why can’t I concentrate? A masterclass on neurotransmitters , their effects on mood, focus, anxiety and depressed – September 2023
 • Botanical support for Histamine Hypersensitivity,including Histamine intolerance, MCAS and Mastocytosis- March 2023
 • Histamine, Mast cell,Immune Dysfunction and the role of the Microbiome by Kiran Krishnan- February 2023
 • Lactoferrin-the multi-talent for our immune system by Kira Schummer- January 2023
 • A deeper understanding of Live bacteria supplements – December 2022
 • Foods for Hormone Health, the spectrum of Nutrients for the inner endocrine – November 2022
 • Gut health and Bowel disease by Dr. Caetana Varela- November 2022
 • Nutrition, Herbal medicine and Lifestyle support for Perimenopause – October 2022
 • Herbal Range by Oliver Barnett – August 2022
 • Nutrition for Female Hormonal Imbalances – July 2022
 • Viruses and their multisystem impact – June 2022
 • Using Omega-3 Index to Evaluate Inflammation – May 2022
 • Weight loss in Clinical Practice by Rhian Jones – April 2022
 • Environmental Issues in Autism Spectrum Disorder and How can we manage them better -February 2022
 • Prenatal/Pregnancy with Mineral Balancing – January 2022
 • Integrative Approaches to Gut-Brain Neuromodulation – October 2021
 • Helping young people manage low mood and depression by Covid-19 – September 2021
 • Blood Types Diet –  June 2021
 • Coeliac Disease – Not just a case of gluten intolerance and IBS – May 2021
 • The Gut microbiome & Immune boosting – February 2021
 • Supplements to support the Immune system – October 2020
 • How the way of feeding affects the lives of our children – September 2020

Denisa’s  Education

 • She’s a Full membership of Federation of Nutritional Therapy (MFNTP).
 • She’s a Full membership of Association of Naturopathic Practitioners (mANP).
 • She’s a Full membership of General Naturopathic Council (mGNC).

Training and Qualifications

 • ”Nutritional management of functional constipation”- November 2023
 • The gut-brain axis in neuropsychiatric disorders- Depression, Anxiety,ADHD and Autism – October 2023
 • Why can’t I concentrate? A masterclass on neurotransmitters , their effects on mood, focus, anxiety and depressed – September 2023
 • Botanical support for Histamine Hypersensitivity,including Histamine intolerance, MCAS and Mastocytosis- March 2023
 • Histamine, Mast cell,Immune Dysfunction and the role of the Microbiome by Kiran Krishnan- February 2023
 • Lactoferrin-the multi-talent for our immune system by Kira Schummer- January 2023
 • A deeper understanding of Live bacteria supplements – December 2022
 • Foods for Hormone Health, the spectrum of Nutrients for the inner endocrine – November 2022
 • Gut health and Bowel disease by Dr. Caetana Varela- November 2022
 • Nutrition, Herbal medicine and Lifestyle support for Perimenopause – October 2022
 • Herbal Range by Oliver Barnett – August 2022
 • Nutrition for Female Hormonal Imbalances – July 2022
 • Viruses and their multisystem impact – June 2022
 • Using Omega-3 Index to Evaluate Inflammation – May 2022
 • Weight loss in Clinical Practice by Rhian Jones – April 2022
 • Environmental Issues in Autism Spectrum Disorder and How can we manage them better -February 2022
 • Prenatal/Pregnancy with Mineral Balancing – January 2022
 • Integrative Approaches to Gut-Brain Neuromodulation – October 2021
 • Helping young people manage low mood and depression by Covid-19 – September 2021
 • Blood Types Diet –  June 2021
 • Coeliac Disease – Not just a case of gluten intolerance and IBS – May 2021
 • The Gut microbiome & Immune boosting – February 2021
 • Supplements to support the Immune system – October 2020
 • How the way of feeding affects the lives of our children – September 2020

Ajo është një anëtare e plotë e Federatës së Terapisë Ushqimore (MFNTP).
Ajo është një anëtare e plotë e Shoqatës së Praktikuesve Naturopatikë (mANP).
Ajo është një anëtare e plotë e Këshillit të Përgjithshëm Naturopatik (mGNC).
Denisa është një “Praktikiste” e trajnuar në “Shkencën e Balancimit të Ushqimit”. Kjo është një shkencë e re shëruese, ku përfshihen: Shkenca e të ushqyerit, Naturopatia, mjekësia perëndimore, kibernetika, teoria e stresit të sëmundjes dhe makrobiotikët.

Ky kurs ishte shumë interesant dhe mbresëlënës. Nëpërmjet këtij kursi ne mundëm të fitonim një kuptim të gjerë në lidhje me shumë aspekte të kimisë së trupit si: metabolizmi, sistemi imunitar, veshkat dhe mëlçia, trajtimi i sheqerit, faza e stresit, metalet toksike dhe kimikatet që ndikojnë në shëndetin tuaj, detoksifikimi, dieta dhe. stili i jetesës dhe shumë më tepër.

”Diploma e avancuar Master Herbalist” Ky kurs është i akredituar nga CMA (Shoqata Mjekësore Plotësuese) dhe Skema e Licencës së Cilësisë.

Ky kurs ishte me një nivel të lartë njohurish ku mësuam teknikat e avancuara në lidhje me menaxhimin e një sërë ankesash të zakonshme të tretjes, të ftohtit, gripit, sinozitit, dhimbjeve të fytit, infeksioneve të gjoksit, problemeve kardiovaskulare, infeksioneve të traktit urinar, gurëve në veshka, simptomave të menopauzës, artriti reumatoid, fibromialgjia, sistemi imunitar, çrregullimet endokrine, sëmundjet e tiroides, problemet e lëkurës si (aknet, ekzema, psoriasis), stresi, ankthi, pagjumësia, migrena dhe dhimbjet nervore, etj. Përveç kësaj, ky kurs na udhëzon se si t’i përdorim barërat në mënyrë të sigurt dhe efektive kur trajtojmë fëmijët.

‘’Diplomë e avancuar në Dieta dhe Ushqimi’’ Ky kurs është i akredituar nga Skema e Licencës së Cilësisë dhe Standardet e CPD.

Ky kurs i terapisë ushqimore, më dha të gjitha aftësitë e nevojshme dhe një pasqyrë të vlefshme për terapinë ushqimore për të nxitur karrierën time drejt pozicioneve dhe mundësive të larta, duke marrë aftësitë dhe njohuritë thelbësore që do të më nevojiten. Tani, jam i lumtur që me të gjitha njohuritë e marra dhe kuptimin e thellë përmes këtij kursi si një terapist nutricionist, unë tashmë mund t’i ndihmoj njerëzit të përmirësojnë shëndetin dhe mirëqenien e tyre përmes dietës dhe ushqimit që kurrë nuk janë diskutuar aq shumë në jetën tonë. është sot.

”Diploma e Naturopatisë” Ky kurs është i akredituar nga Standardet e CPD.

Njohuritë e marra nga ky kurs dhe temat e trajtuara në të, ishin të një spektri të gjerë dhe me kuptim të thellë. Mund të përmend disa prej tyre si; Terapia ushqyese, parimet Ayurvedic, Mjekësia Tradicionale Kineze, Iridiologjia, Herbalizmi Perëndimor, Aromaterapia, Homeopatia etj.

Naturopati do të thotë “shërim natyral”. Praktika e naturopatisë bazohet në besimin në aftësinë e trupit për të shëruar veten përmes një energjie të veçantë jetike të forcës që drejton proceset trupore përbrenda.

Naturopatia përdor trajtime natyrale për të ndihmuar trupin të shërohet nga shumë probleme si p.sh. infeksionet, lodhja, ankthi, sindroma e zorrës së irrituar, gjendjet alergjike, dhimbjet kronike të muskujve dhe sëmundjet kronike në përgjithësi.

”Diplomë e Avancuar në Dietë, Ushqyerje dhe Fitnes Private” Ky kurs është i akredituar nga CIQ dhe CPD Standardet e Kualifikimeve.

Qëllimi i këtij kursi ishte trajtimi i një game të gjerë temash si dietat dhe të ushqyerit bazuar në nevojat specifike të klientëve, stili i jetesës, kontrolli i peshës në trupin tonë, metabolizmi, mirëqenia e trupit, shpirtit dhe mendjes, meditimi, si truri ndikon në shëndetin tonë, rolin e fitnesit në jetën tonë, përfitimet e ecjes, muzikës, stërvitjes aerobike etj.

”Anatomia dhe Fiziologjia” Diploma e akredituar nga Standardet e CPD. – Ky kurs mbulon anatominë e njeriut dhe parashtron fiziologjinë e sistemit kardiovaskular, respirator, riprodhues, skeletor dhe nervor, ndër të tjera. Ne eksploruam funksionet e brendshme të mahnitshme të trupit, i cili është një koleksion kompleks sistemesh ndërvepruese që kryejnë funksione të rëndësishme që na lejojnë të lëvizim, mendojmë, ndiejmë dhe jetojmë. Kursi fillon me sistemin kardiovaskular (zemrën dhe enët), përmes në sistemin e frymëmarrjes (mushkëritë), pastaj sistemin nervor (dhe lidhjen e tij me trurin, palcën kurrizore, sytë, veshët dhe kujtesën), mbi sistemin tretës (goja, pankreasi, zorrët e vogla dhe të mëdha), sistemi endokrin (pankreasi dhe tiroidja, veshkat, ureterët dhe fshikëza), sistemi riprodhues i meshkujve dhe femrave, sistemi muskuloskeletor (muskujt dhe kockat), sistemi imunitar etj.

”Diploma në të ushqyerit”

Kjo diplomë është e akredituar nga IICT (Instituti Ndërkombëtar për Terapistin Plotësues) dhe njihet nga Federata e Praktikuesve të Terapisë Ushqimore (FNTP).

”Diplomë e avancuar e Aromaterapisë” që është e akredituar nga CPD dhe IPHM. Ky kurs ofron një përmbledhje të terapisë me vaj esencial dhe praktikave aktuale të aromaterapisë në mjediset klinike dhe na jep aftësitë për të sjellë aromaterapinë në praktikën tonë. Me këtë kurs, ne jemi në gjendje të: a) shpjegojmë se çfarë janë vajrat esencialë për një pacient dhe si funksionojnë; b) ne vlerësojmë nëse një vaj esencial mund të jetë i dobishëm për një pacient, duke marrë parasysh preferencën e pacientit dhe provat kërkimore, si dhe çdo çështje sigurie ose kundërindikacion. Në mes të këtij kursi kemi mësuar një mënyrë të ndryshme për të aplikuar aromaterapinë për të ndihmuar stresin dhe pagjumësinë, çrregullimet e sistemit muskuloskeletor, sistemin limfatik, sistemin tretës, trajtimin e çrregullimeve të lëkurës dhe sistemin e frymëmarrjes.

”Diploma e Specialistit të Detoksifikimit” Ky kurs është i akredituar nga Standardet e CPD.

Ky ishte një kurs i veçantë përmes të cilit arrita të marr një njohuri të thelluar për procesin e detoksifikimit (që nënkupton pastrimin e gjakut nga mbetjet toksike), i njohur zakonisht si procesi natyror i largimit të substancave toksike nga një organizëm i gjallë, përfshirë njeriun. trupi, i cili kryhet kryesisht nga mëlçia, veshkat, zorrët, mushkëritë, sistemi limfatik dhe lëkura.

Temat e trajtuara në të ishin shumë të vlefshme si prezantimi i detoksifikimit, menaxhimi i llojeve të ndryshme të toksinave dhe efektet e tyre, zbulimi i burimeve të toksinave, mënyra se si trupi ynë mund të detoksifikojë veten, bazat e detoksifikimit të trupit tonë, rritja e sistemit tonë imunitar etj.

”Diploma e Lidhjes Gut-Brain” Ky kurs është i akredituar nga Skema e Licencës së Cilësisë.

Midis këtij kursi mësova se si emocionet dhe disponimi ynë janë të lidhura me ushqimin. Prandaj, ne mund të ndihmojmë mirëqenien tonë mendore dhe fizike duke ndryshuar dietën dhe stilin e jetesës.

Në këtë kurs ne kemi trajtuar një gamë të gjerë temash të tilla si Marrja e njohurive rreth zorrëve, Sindroma e zorrës së irrituar dhe sëmundjet inflamatore të zorrëve, Intolerancat ushqimore dhe sindroma e zorrëve që rrjedhin, kontrolli i sistemit nervor, stresi dhe boshti zorrë-tru, si ndodh zorrët dhe Truri komunikojnë së bashku, Mikrobioma dhe Komuniteti i baktereve në zorrën tonë, Mjetet Natyrore për përmirësimin e Shëndetit të Zorrëve dhe Trurit, Bimët shëruese për zorrët etj.

”Diploma e ndërgjegjësimit për diabetin”- Në këtë kurs kemi trajtuar tema me një spektër të gjerë si: çfarë është diabeti, simptomat e zakonshme të diabetit, mënyra e jetesës, kontrolli i peshës, diabeti i tipit 1 dhe 2, shkaqet, simptomat dhe trajtimi, prediabeti etj.

“Diploma e dietës ketogjenike” – Midis këtij kursi kam marrë një njohuri të gjerë në lidhje me të kuptuarit e bazave të dietës keto (kalori, proteina, karbohidrate, yndyrna, vitamina dhe minerale), lëndë ushqyese për një dietë të shëndetshme, rëndësia e yndyrave, funksionet e saj. dhe yndyrnat më të mira për ketozën, çfarë dhe sa duhet të hani për përbërjen optimale të trupit, të ndërtoni më shumë muskuj duke optimizuar planin tuaj të vakteve, të përmirësoni imunitetin dhe nivelet e energjisë etj.

Ky kurs përfundon duke shpjeguar se si dieta ketogjenike mund të përfitojë, si mund të ndihmojë ata që vuajnë nga një sërë kushtesh të ndryshme shëndetësore.

Diploma “Ushqyerja dhe Dieta e Shëndetit Natyror”

Nëpërmjet këtij kursi, kam mundur të eksploroj disa tema shumë të rëndësishme që përmes rekomandimit të ushqimit dhe ushqimit më të shëndetshëm mund të ndihmojmë dhe përmirësojmë stilin e jetës së klientëve tanë.

Këtu mund të përmend disa prej tyre si: dietën dhe planifikimin e dietave, nivelet e ushqimit dhe energjisë, tretjen dhe përthithjen, proteinat, vitaminat, mineralet, ujin, lëndët ushqyese, karbohidratet, yndyrnat, përpunimin e ushqimit, detoksifikimin, gjendjet mjekësore, trajtimet, këshillimin. aftësitë etj.

” Certifikata e Mjeteve të Homeopatisë” – Ky kurs është i akredituar nga CPD

Homeopatia është një sistem mjekësor që bazohet në besimin se trupi mund të shërohet vetë. Mes këtij kursi, unë kam mësuar aftësitë thelbësore dhe njohuritë e nevojshme për këtë pjesë të mjekësisë alternative që është zhvilluar në Gjermani më shumë se 200 vjet më parë.

” Certifikata e terapisë ushqimore” – e akredituar nga CPD dhe IAO (Organizata Ndërkombëtare e Akreditimit).

”Terapia ushqyese” – ishte një kurs profesional shumë i vlefshëm, në të cilin trajtoheshin tema me një spektër të gjerë si: Të kuptojmë se si ushqimet ndikojnë në ADN-në tonë, Shmangni disa gracka që dëmtojnë ADN-në dhe trupin tonë, Identifikoni se cilat ushqime janë antioksidantët më të fuqishëm, Krijoni vakte dhe menu që ofrojnë përfitimet më të mëdha për trupin tuaj, stërvitje Wellness dhe terapi ushqyese etj.

” Certifikata e Intolerancës Ushqimore dhe Alergjive” – Ky kurs është i akredituar nga ICOES.

Përmes këtij kursi kam eksploruar disa tema të tilla si Çfarë është intoleranca ushqimore?, Intoleranca ushqimore kundrejt alergjive ushqimore, Shkaqet dhe simptomat e intolerancës ushqimore, shkaqet dhe simptomat e alergjive ushqimore, Si mund ta dini me siguri nëse keni një ndjeshmëri ndaj ushqimit? Cilat janë testet për alergjitë ushqimore? Si të kuptoni nëse fëmija juaj ka një alergji ushqimore? Çfarë duhet të bëni nëse keni intolerancë ushqimore etj.

“Certifikata e të ushqyerit dhe mirëqenies”
Ky kurs online eksploroi bazën shkencore të të ushqyerit njerëzor, konceptet dhe polemikat e të ushqyerit. Ai ndihmoi në çmitizimin e mesazheve komplekse dhe shpesh kontradiktore për dietën dhe shëndetin nga burime si media, industria ushqimore dhe komuniteti shkencor.

Certifikata “Ushqimi si ilaç”
Ky kurs online eksploroi llojet e ndryshme të ushqimeve që janë thelbësore për shëndetin dhe mirëqenien, dhe se si ushqimi mund të luajë një rol të rëndësishëm në trajtimin/parandalimin e sëmundjeve.

”Diplomë e Akredituar e Nivelit të Avancuar – Këshillim për Depresionin”
Ky kurs përmban qasje këshillimore dhe psikologjike, teorike dhe praktike për depresionin, lloje të ndryshme të depresionit si (Ciklotymia, Bipolare, Depresioni Postnatal, Depresioni Maniak, Si ndikon depresioni në tru, mënyra të ndryshme trajtimi etj.

“Diploma e Avancuar e Ndërgjegjësimit për Autizmin” është e akredituar nga CPD dhe Skema e Licencës së Cilësisë.

-Ky kurs ofron metoda të ndryshme për mirëqenien e fëmijëve me autizëm dhe disa nga ndërhyrjet holistike psikologjike përfshijnë CBT, terapi muzikore, terapi dramatike, Portage, Stomatologji në Komunitet dhe Psikologji Arsimore. Kursi gjithashtu shpjegon sjelljen sfiduese te fëmijët me autizëm, duke përfshirë mënyrën se si ndodh kjo, efektet e saj tek fëmija dhe familja e tyre, pse ndodh, mënyra tërësore në të cilat ju mund ta ndihmoni një fëmijë përmes çështjeve që çojnë në këto sjellje.

“Certifikata e Kuptimit të Autizmit”
Ky kurs online eksploroi Autizmin, spektrin autik, aftësitë e komunikimit social, pikat e forta dhe vështirësitë e njerëzve në spektrin e autizmit.

Praktikat

“Praktika e punës” organizuar nga “Ministria e Mjedisit Pyjeve dhe Administrimit të Ujërave”
Gjatë kësaj periudhe, ajo mësoi për legjislacionin, dokumentet strategjike dhe informacione të ndryshme për Mjedisin, si Erozioni, Cilësia e Ajrit dhe Transportit, Energjisë, Mjedisit dhe Shëndetësisë, Bujqësisë, Planifikimit dhe Zhvillimit, Biodiversitetit, Sistemeve të Furnizimit me Ujë dhe Kullimit, Pyjeve, Mbetjeve. dhe Riciklimi.

“Praktika e punës” organizuar nga “Ministria e Bujqësisë, Ushqimit dhe Mbrojtjes së Konsumatorit”
Gjatë kësaj periudhe ajo ka marrë pjesë aktive në disa grupe kontrolli në industrinë e ambalazhimit të mishit, prodhimit të dyshemesë, bukës etj., duke kryer kontrolle në magazina dhe në treg, si dhe në laboratorin e kontrollit të cilësisë.

Janë dhënë shpjegime dhe informacione të përgjithshme për absorbuesin atomik, kromatograf me gaz, kromatograf në fazë të lëngët, spektrometër, analizues të verës.

Diplomë Bachelor

Me një pasion të madh për natyrën, krijimin dhe veçanërisht në Shkencën e Kimisë, ajo është diplomuar për ‘’Kimi Industriale’’ në Fakultetin e Shkencave të Natyrës – Universiteti i Tiranës (Shqipëri) në vitin 2005.

Gjatë studimeve, ajo la një përshtypje të fortë me pjesëmarrjen e saj aktive në projektet kërkimore të kryera nga “Departamenti i Kimisë Industriale” me temën “Administrimi i integruar i mbetjeve të ngurta” si në Shqipëri ashtu edhe në Bosnje-Hercegovinë. Qëllimi i këtij projekti ishte fitimi i njohurive dhe përvojës rreth përdorimit të teknikave bashkëkohore për administrimin e integruar të mbetjeve të ngurta. Përveç identifikimit të teknikave më të mira të disponueshme (TMA) dhe projekti përfshinte gjithashtu diskutime mbi metodat standarde për trajtimin e mbetjeve të ngurta dhe informacion në lidhje me analizën e ciklit jetësor (LCA).

Trajnimi dhe Kualifikimet

”Menaxhimi ushqyes i konstipacionit funksional” – Nëntor 2023
Boshti zorrë-tru në çrregullimet neuropsikiatrike – Depresioni, Ankthi, ADHD dhe Autizmi – Tetor 2023
Pse nuk mund të përqendrohem? Një klasë master mbi neurotransmetuesit, efektet e tyre në humor, fokus, ankth dhe depresion – Shtator 2023
Mbështetje botanike për mbindjeshmërinë ndaj histaminës, duke përfshirë intolerancën ndaj histaminës, MCAS dhe mastocitozë – Mars 2023
Histamina, qeliza mast, Mosfunksionimi imunitar dhe roli i mikrobiomës nga Kiran Krishnan- Shkurt 2023
Lactoferrin-multi-talenti për sistemin tonë imunitar nga Kira Schummer- Janar 2023
Një kuptim më i thellë i suplementeve të baktereve të gjalla – Dhjetor 2022
Ushqimet për shëndetin hormonal, spektri i lëndëve ushqyese për endokrinën e brendshme – Nëntor 2022
Shëndeti i zorrëve dhe sëmundja e zorrëve nga Dr. Caetana Varela- Nëntor 2022
Ushqyerja, mjekësia bimore dhe mbështetja e stilit të jetesës për perimenopauzë – tetor 2022
Gama bimore nga Oliver Barnett – gusht 2022
Ushqyerja për pabarazitë hormonale të femrave – korrik 2022
Viruset dhe ndikimi i tyre multisistem – Qershor 2022
Përdorimi i Indeksit Omega-3 për të Vlerësimin e Inflamacionit – Maj 2022
Humbja e peshës në praktikën klinike nga Rhian Jones – Prill 2022
Çështjet mjedisore në çrregullimin e spektrit të autizmit dhe si mund t’i menaxhojmë ato më mirë – Shkurt 2022
Prenatal/Shtatzëni me Balancim Mineral – Janar 2022
Qasje integruese ndaj neuromodulimit të zorrëve-trurit – tetor 2021
Të ndihmojmë të rinjtë të menaxhojnë humorin e ulët dhe depresionin deri në Covid-19 – Shtator 2021
Dieta për grupet e gjakut – qershor 2021
Sëmundja Celiac – Jo vetëm një rast i intolerancës ndaj glutenit dhe IBS – maj 2021
Mikrobioma e zorrëve dhe rritja e imunitetit – shkurt 2021
Suplemente për të mbështetur sistemin imunitar – Tetor 2020
Si ndikon mënyra e të ushqyerit në jetën e fëmijëve tanë – Shtator 2020

error: Content is protected !!