E.I CIMICIFUGA ( Actaea racemosa )

  • Ankthi dhe shqetësimi
  • Nxehje të nxehta
  • Pagjumësia
  • Djersitje natën
  • Thatësi vaginale
  • Estrogjenik (pa ndryshuar ekuilibrin hormonal)
  • Balancues hormonal

Actaea racemosa
50 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.440

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

Çrregullime hormonal – Zezë Cohosh :

Tretësirë e Black Cohosh është e pasur me flavonoide dhe oligoelementë që i japin bimës veti anti-inflamatore dhe ribalancojnë sistemin hormonal të femrës, për shkak të aftësisë së bimës për të imituar serotoninën dhe në këtë mënyrë për të lehtësuar çrregullimet neurovegjetative të menopauzës dhe afsheve të nxehta.

I dobishëm kunder të nxehtit, djersitje, dhimbje koke, marramendje, rrahje të shpeshta te zemrës, zhurmë në vesh, nervozizëm, shqetësime të gjumit dhe gjendje depresive.

Studimet e kryera deri më tani raportojnë një aktivitet estrogjenik, prandaj Cimicifuga ka një veprim të favorshëm në simptomat që lidhen me rënien e përqendrimit të estrogjeneve në gjak si reduktimi i densitetit mineral kockor, nervozizmi, luhatjet e humorit dhe thatësia vaginale.

Përveç çrregullimeve të menopauzës, bima mund të përshkruhet në trajtimin e pamjaftueshmërisë së vezoreve, çrregullimeve premenstruale dhe dismenorresë. Mund të përdoret vetëm ose në kombinim me bimë me veprim të ngjashëm me progesteronin (Alchemilla, Agnocasto…) ose qetësues (Biancospino,  Valeriana…).

Mënyra e përdorimit
Fëmijët: 10-15 pika për çdo 10 kg peshë.
Të rriturit: Nëse jemi në fazë akute 50 pika 3 herë në ditë;
Nëse është një trajtim afatgjatë ose parandalues, mjaftojnë 30 pika 2 ose 3 herë në ditë.
Të moshuarit: të moshuarit kanë nevojë për doza më të ulëta, ndonjëherë të përgjysmuara.
Nëse është e mundur larg vakteve

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

Vini re
Mbajeni mundësisht larg fëmijëve nën moshen tre vjeç. Mos e tejkaloni dozën e rekomanduar ditore. Suplementet nuk synojnë të zëvendësojnë një dietë të larmishme dhe një mënyrë jetese të shëndetshme. Ruajeni në një vend të freskët dhe të thatë larg burimeve të nxehtësisë. Ekstrakt alkoolik i vlefshëm për përdorim të ndryshëm për prodhimin e likerit

.

.

La tintura madre di Cimicifuga è ricca di flavonoidi e oligoelementi che conferiscono alla pianta proprietà antinfiammatoria, e riequlibrante del sistema ormonale femminile, per la capacità della pianta di imitare la serotonina e alleviare così i disturbi neurovegetativi della menopausa e le vampate di calore.

Utile per vampate di calore, sudorazioni, mal di testa, vertigini, palpitazioni cardiache, ronzii alle orecchie, nervosismo e irritabilità, disturbi del sonno e stati depressivi.

Gli studi finora effettuati segnalano un’attività estrogenica, pertanto la Cimicifuga ha un’azione favorevole sui sintomi legati alla caduta della concentrazione ematica di estrogeni come la riduzione della densità minerale ossea, l’irritabilità, gli sbalzi d’umore e la secchezza vaginale.

Oltre che nei disturbi della menopausa la pianta può essere prescritta nel trattamento dell’insufficienza ovarica, nelle turbe premestruali ed in caso di dismenorrea. Può essere impiegata da sola o in associazione a piante con azione progesteron-like (Alchemilla, Agnocasto…) o sedative (Biancospino, Passiflora, Valeriana…).

Çrregullime hormonal  – Referenca NATM48

Actaea racemosa (i maceruar në alkool me origjinë bimore dhe ujë të pastruar për një minimum prej 21 ditësh).

error: Content is protected !!