Alchemilla vulgaris – E.i

*Sindromë premenstruale
*Metroragjia ( gjakderdhje jonormale e mitrës)
*Dismenorrea ( dhimbje/ngërçe të forta menstruale )
*Menopauza (progesteron like / e ngjashme me progesteronin)
*Diarre

Alchemilla vulgaris
50 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.440

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Perberesit

Përshkrimi dhe përdorimi

Alchemilla vulgaris

Ka një funksion astringent, kundër diarresë dhe shërues. I përshtatshëm për të luftuar menstruacionet e dhimbshme ose të bollshme dhe sindromat premenstruale.

Alchemilla vulgaris është një nga bimët me veprim të ngjashëm me progesteronin, d.m.th. kontribuon në normalizimin e sekretimit ovarian të progesteronit dhe indikohet në çekuilibrat e ciklit menstrual, veçanërisht në rastet e pamjaftueshmërisë luteale ose hiperestrogjenizmit relativ.

Bima është e pajisur edhe me veti qetësuese dhe analgjezike, ndaj mund të përfitojmë në rast të dismenorresë, sindromës premenstruale dhe simptomave të menopauzës.
Mund të përdoret gjithashtu për të kryer banja ulëse në rast të kruajtjes së vulvës dhe leukoresë.

Mënyra e përdorimit
30 pika, të holluara në pak ujë, tre herë në ditë ndërmjet vakteve.
Përdoret në një dozë prej 30 gtt në një administrim të vetëm ditor katër javë para lindjes, sepse e bën atë më të lehtë.
Doza maksimale në ditë: 50 pika 3 herë në ditë.

 NATM005
(zonja e mantelit / manteli i zonjes)

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

 

.

.

Ha una funzione astringente, antidiarroica e cicatrizzante. Adatta a combattere mestruazioni dolorose o abbondanti e i sindromi premestruali.

La tintura madre è ricchissima di tannini, sostanze dalle spiccate proprietà astringenti ed antisettiche che la rendono un buon alleato in caso di coliti diarroiche forme lievi di diarrea e sindrome del colon irritabile oltre che nelle emorragie (es. metrorragia, ipermenorrea).

Rientra nelle piante con azione progesteron-like, ovvero contribuisce a normalizzare la secrezione ovarica di progesterone ed è indicata negli squilibri del ciclo mestruale, in particolare in caso di insufficienza luteinica o iper-estrogenismo relativo.

La pianta è inoltre dotata di proprietà sedative ed antalgiche, quindi può giovare in caso di dismenorrea, sindrome premestruale e sintomi della menopausa. Può essere utilizzata anche per effettuare semicupi in caso di prurito vulvare e leucorrea.

 NATM005

 

Alchemilla vulgaris (i maceruar në alkool me origjinë vegjetale dhe ujë të pastruar për një minimum prej 21 ditësh).

error: Content is protected !!