Bishtit e kalit – E.I EQUISETO ( Equisetum arvense )

Tretësirë e Equiseto-s ka veti: diuretike, hemostatike, hematopoietike, remineralizuese dhe astringente, ndërsa për përdorim të jashtëm ka veti: forcuese, elastike, shëruese dhe mbrojtëse.

Equisetum arvense
50 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.440

Produkt i disponueshem

 • Përshkrimi dhe përdorimi
 • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

Anemi – Bishtit e kalit

Tretësirë e Equiseto-s ka veti: diuretike, hemostatike, hematopoietike, remineralizuese dhe astringente, ndërsa për përdorim të jashtëm ka veti: forcuese, elastike, shëruese dhe mbrojtëse.

E dobishme në rast demineralizimi pasi bima përmban një përqendrim të lartë mineralesh, veçanërisht kalcium dhe silicë:

 • demineralizimi i kockave
 • menopauza
 • mungesa e silikonit të çfarëdo origjine
 • rënie e flokëve dhe dobësim i thonjve
 • diurezë e dobët

Prandaj, bima e bishtit te kalit përdoret për përdorim të brendshëm në trajtimin e anemisë, cistitit, inkontinencen infantile, frakturave, osteoporozës dhe arteriosklerozës. Për përdorim të jashtëm indikohet për lëkurë të yndyrshme, plagë, hemorroide, plagë, reumatizma, plakje të lëkurës dhe për celulitin.

Mund të përdoret gjithashtu si një shpëlarës goje (duke holluar disa pika në ujë) për të trajtuar mishrat inflamuar dhe të gjakosur.

Mënyra e përdorimit
Fëmijët: 10-15 pika për çdo 10 kg peshë.
Të rriturit: Nëse jemi në fazë akute 50 pika 3 herë në ditë;
Nëse është një trajtim afatgjatë ose parandalues, mjaftojnë 30 pika 2 ose 3 herë në ditë.
Të moshuarit: të moshuarit kanë nevojë për doza më të ulëta, ndonjëherë të përgjysmuara.
Nëse është e mundur larg vakteve

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

Vini re
Mbajeni mundësisht larg fëmijëve nën moshen tre vjeç. Mos e tejkaloni dozën e rekomanduar ditore. Suplementet nuk synojnë të zëvendësojnë një dietë të larmishme dhe një mënyrë jetese të shëndetshme. Ruajeni në një vend të freskët dhe të thatë larg burimeve të nxehtësisë. Ekstrakt alkoolik i vlefshëm për përdorim të ndryshëm për prodhimin e likerit

.

.

La tintura madre di Equiseto ha proprietà: diuretiche, emostatiche, emopoietiche, remineralizzanti ed astringenti, mentre per uso esterno vanta proprietà: rassodanti, elasticizzanti, cicatrizzanti e protettive.

L’Equiseto trova quindi impiego per uso interno nel trattamento della anemie, della cistite, dell’incontinenza infantile, delle fratture, dell’osteoporosi e dell’arteriosclerosi. Per uso esterno, l’Equiseto è indicato per pelli grasse, piaghe, emorroidi, ferite, reumatismi, invecchiamento cutaneo e per la cellulite.

Può essere usato anche come colluttorio ( diluendone poche gocce in acqua) per curare le gengive infiammate e sanguinanti.

Utile in caso di demineralizzazione in quanto la pianta contiene una elevata concentrazione di minerali, soprattutto calcio e silice.

 • demineralizzazione ossea
 • menopausa
 • deficit di silicio di qualsiasi origine
 • caduta di capelli ed indebolimento delle unghie
 • scarsa diuresi

Anemi – Bishtit e kalit – Referenca NATM65

Equisetum arvense (i maceruar në alkool me origjinë bimore dhe ujë të pastruar për të paktën 21 ditë).

error: Content is protected !!