ASTAXANTINA – 8 mg

 • Sëmundjet neurodegjenerative si ALZHEIMER dhe PARKINSON 
 • Për sytë të lodhur
 • VEPRIM I FORTE ANTIOKSIDANT
 • 30 kapsula prej 417 mg

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 3.000

Produkt i disponueshem

 • Përshkrimi dhe përdorimi
 • Perberesit

Përshkrimi dhe përdorimi

ASTAXANTINA :

 • VEPRIM I FORTE ANTIOKSIDANT ( më shumë se vitamina E) 
 • TË DOBISHME PËR SYTË DHE TË PIKUR
 • MBRON LËKURËN EDHE GJATË EKSPOZIMIT NË DIEL
 • sëmundjet neurodegjenerative gjithnjë e më të përhapura si Alzheimer dhe Parkinson
 • Molekula e karotenoidit detar ( molekula Polar)
 • Ndikon pozitivisht në menaxhimin e sheqerit në gjak (diabetit) dhe kolesterolit


ASTAXANTINE 8 mg është një suplement i bazuar në Astaxanthin, antioksidanti më i fuqishëm “deri më sot”, i nxjerrë nga mikroalga Haematococcus pluvialis dhe Luteina nga Tagete, të dyja të dobishme për një veprim mbrojtës dhe për mirëqenien e shikimit. Formulimi përmban gjithashtu vitaminë C, e dobishme për mbrojtjen e qelizave nga stresi oksidativ.

INFORMACION ME TEPER:

Për shkak të fuqisë së saj antioksiduese, astaksantina është gjithashtu një molekulë e aftë për të reduktuar ose anuluar manifestimet klinike të fotosensitivitetit. Përveç një funksioni antioksidues [1] [2] ka veti anti-inflamatore dhe mbrojtje nga rrezet UV. Studimet më të fundit dhe inovative e zhvendosin interesin e kësaj molekule në aftësinë e saj për të parandaluar sëmundjet neurodegjenerative gjithnjë e më të përhapura si Alzheimer dhe Parkinson dhe çrregullime të tilla si dëmtimet e trurit dhe palcës kurrizore, dhimbjet neuropatike, plakjen, depresionin dhe autizmin. Gjithnjë e më shumë prova sugjerojnë që astaksantina mund të ushtrojë veprime parandaluese kundër sëmundjeve kardiovaskulare aterosklerotike përmes aftësisë së saj të madhe për të kufizuar stresin oksidativ dhe inflamacionin, duke promovuar metabolizmin e lipideve dhe metabolizmin e glukozës [6]. Luteina (nga Tagete) Luteina është një substancë me origjinë natyrore, e njohur për vetitë e saj antioksiduese dhe mbrojtëse në shikim. Nga pikëpamja kimike, luteina i përket grupit të ksantofileve, pigmente natyrale të tretshme në yndyrë. Pasi merret përmes dietës, kjo substancë përqendrohet në makulë, pra në zonën qendrore të retinës së syrit, ku thith dritën natyrale blu, duke e mbrojtur atë nga rrezet e dëmshme UV [11]. Në formulimin e suplementeve, luteina shpesh shoqërohet me antioksidantë të tjerë, për të rritur efektin e tyre.

TENORI MEDI DEGLI INGREDIENTI CARATTERIZZANTI
Componenti

per dose giornaliera 

(1 capsula da 417 mg)

Astaxantina 8 mg
Vitamina C 100 mg (125% NRV)
Tagete fiori 50 mg
apporto di Luteina 5 mg

Mënyra e përdorimit
Rekomandojmë marrjen e 1 kapsulë në ditë, para drekës ose darkës.

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

Referenca NA31

.

.

 • UTILE PER OCCHI E VISTA 
 • FORTE AZIONE ANTIOSSIDANTE ( più della vitamina E )
 • PROTEGGE LA PELLE ANCHE DURANTE L’ESPOSIZIONE AL SOLE
 • Molecola – carotenoide marino ( molecola polare)
 • Interferisce positivamente sulla gestione della glicemia ( diabete) e sul colesterolo

ASTAXANTINA 8 mg è un integratore a base di Astaxantina l’antiossidante più potente ”ad oggi” conosciuto, estratta dalla microalga Haematococcus pluvialis e Luteina da Tagete, entrambi utili per un’azione protettiva e di benessere della vista. La formulazione contiene poi Vitamina C, utile alla protezione delle cellule dallo stress ossidativo. 

APPROFONDIMENTI:

In virtù del suo potere antiossidante, l’astaxantina risulta anche una molecola in grado di ridurre o annullare le manifestazioni cliniche della fotosensibilità. Oltre ad una funzione antiossidante[1][2] presenta proprietà di anti-infiammatorie e di protezione dai raggi-UV.
Gli studi più recenti e innovativi spostano l’interesse di questa molecola sulle sue capacità di prevenire le sempre più diffuse malattie neurodegenerative come Alzheimer e Parkinson e disturbi come le lesioni cerebrali e del midollo spinale, il dolore neuropatico, l’invecchiamento, la depressione e l’autismo. Sempre più prove suggeriscono che l’astaxantina potrebbe quindi esercitare azioni preventive contro la malattia cardiovascolare aterosclerotica attraverso la sua enorme capacità di limitare lo stress ossidativo, e l’infiammazione, favorendo il metabolismo dei lipidi e il metabolismo del glucosio [6]. Luteina (da Tagete) La luteina è una sostanza di origine naturale, nota per le sue proprietà antiossidanti e protettive sulla vista. Dal punto di vista chimico, la luteina appartiene al gruppo delle xantofille, pigmenti naturali liposolubili. Una volta assunta tramite la dieta, questa sostanza si concentra nella macula, cioè nell’area centrale della retina dell’occhio, dove va ad assorbire la luce azzurra naturale proteggendola dai raggi UV nocivi [11]. Nella formulazione di integratori, la luteina si trova spesso associata ad altri antiossidanti, per potenziarne l’effetto. 

Astaxanthin (nga Haematococcus pluvialis Flotow, oleoresin); Vitamina C (acidi L-askorbik); agjent mbulues (lëvozhga e kapsulës): hidroksipropilmetilcelulozë, çamçakëz gellan; Calendula (Tagetes erecta L.) lule pluhur të titruar në 10% në luteinë; Agjent kundër ngjitjes: dioksid silikoni.

error: Content is protected !!