Mështeknë – M.G BETULLA V. ( Betula verrucosa Linfa )

Përdoret për trajtimin e cistitit dhe celulitit falë vetive diuretike dhe pastruese.

Betula verrucosa (linfa)
50 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.440

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

Acidi urik – M.G BETULLA V. Linfa :

Përdoret për trajtimin e cistitit dhe celulitit falë vetive diuretike dhe pastruese.

Limfa përmban gjithashtu kalcium, fosfor, mangan, magnez, kalium dhe më pak se 1% sheqerna, kryesisht fruktozë.
Lëngu i thuprës është një pastrues natyral efektiv që ndihmon trupin të eliminojë acidit urik, toksinat (veçanërisht ato që rrjedhin nga trajtimet farmakologjike, terapitë me kortizon ose terapi hormonale, hiperuricemia dhe hiperkolesterolemia) dhe stanjacionin e lëngjeve në inde. Ndaj është e këshillueshme që të gjithë të mbajnë ose të kthehen në formë, për bukurinë e lëkurës, për të luftuar celulitin, për të ndihmuar në uljen e mbetjeve.
Ekstrakti i sythit të farës përdoret gjithashtu në mënyrë efektive në prani të edemës, të shkaktuar nga insuficienca kardiake dhe/ose renale. Për shkak të këtyre veçorive dhe vetive hipokolesterolemike që e karakterizojnë, është pjesë e skemave terapeutike për trajtimin e mbipeshës.
Përveç kësaj, ai jo vetëm që mbështet sistemin tonë limfatik në funksionin e tij kullues, por gjithashtu vepron si një stimulues i mbrojtjes natyrore të trupit kundër efekteve të dëmshme të radikalëve të lirë dhe sulmeve të agjentëve infektivë.
Për më tepër, ai përmban dy heterozide, të cilat në mënyrë enzimatike çlirojnë metil salicilate me veprim analgjezik, antiinflamator dhe diuretik.
Në trajtimin e hiperuricemisë (rritje e acidit urik në gjak) mund të konsiderohet, në fakt, një ilaç i parë, pasi marrja e rregullt e tij për 2-3 muaj lejon një ulje prej 20-30%: kështu është e mundur të merret një ulje e rrezikut jo vetëm vaskular, por edhe artikular, gjithmonë i pranishëm në hiperuricemi.

Mënyra e përdorimit 
Fëmijët: 10-15 pika për çdo 10 kg peshë.
Të rriturit: Nëse jemi në fazë akute 50 pika 3 herë në ditë;
Nëse është një trajtim afatgjatë ose parandalues, mjaftojnë 30 pika 2 ose 3 herë në ditë.
Të moshuarit: të moshuarit kanë nevojë për doza më të ulëta, ndonjëherë të përgjysmuara.
Nëse është e mundur larg vakteve

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

Vini re
Mbajeni mundësisht larg fëmijëve nën moshen tre vjeç. Mos e tejkaloni dozën e rekomanduar ditore. Suplementet nuk synojnë të zëvendësojnë një dietë të larmishme dhe një mënyrë jetese të shëndetshme. Ruajeni në një vend të freskët dhe të thatë larg burimeve të nxehtësisë. Ekstrakt alkoolik i vlefshëm për përdorim të ndryshëm për prodhimin e pijeve

.

.

Utilizzata per la cura della cistite e della cellulite grazie alle sue proprietà diuretiche e depurative. 

La linfa contiene inoltre calcio, fosforo, manganese, magnesio, potassio, e meno dell’1% di zuccheri, in gran parte fruttosio.
La linfa di betulla è un efficace depurativo naturale che aiuta l’organismo ad eliminare gli acidi urici ( Acidi urik), le tossine (soprattutto quelle derivate da cure farmacologiche, terapie cortisoniche o ormonali, iperuricemia e ipercolesterolemia) e i ristagni di liquidi nei tessuti. Quindi è consigliabile a tutti per mantenersi o ritornare in forma, per la bellezza della pelle, nel combattere la cellulite, per favorire la riduzione delle scorie.
Il gemmoderivato della linfa è utilizzato efficacemente anche in presenza di edemi, causati da insufficienza cardiaca e/o renale. Per queste sue peculiarità e per la proprietà ipocolesterolemizzante, che la caratterizza, rientra negli schemi terapeutici del trattamento del sovrappeso.
In più, non sostiene soltanto il nostro sistema linfatico nella sua funzione drenante, ma agisce anche come stimolante delle naturali difese dell’organismo, contro gli effetti dannosi dei radicali liberi e gli attacchi di agenti infettivi.
Inoltre, contiene due eterosidi, che per via enzimatica liberano salicilato di metile ad azione analgesica, antiinfiammatoria e diuretica.

Acidi urik:
Nel trattamento dell’iperuricemia ( aumento dell’acido urico nel sangue) può essere considerata, infatti, rimedio di prima scelta, in quanto la sua assunzione regolare per 2-3 mesi ne permette la riduzione del 20-30%: si riesce così ad ottenere una diminuzione del rischio non solo vascolare, ma anche articolare, sempre presente nell’iperuricemia.

M.G BETULLA V. Linfa
Referenca NAGE03

Betula pubescens (distilat me avull)

error: Content is protected !!