Hipericum – E.I IPERICO ( Hypericum perforatum )

  • Sindromave depresive
  • Depresionit sezonal
  • Sulmeve të panikut

Hypericum perforatum
50 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.440

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

Sulmet e panikut – Tretësirë hipericum :

Tinktura Hypericum (Lulja e basanit / balsamit) është e dobishme në rast të sindromave depresive të lehta dhe të mesme, depresionit sezonal dhe depresionit të sindromës klimakterike, por mund të përdoret edhe në rast të sulmeve të panikut.
Mos e përdorni nëse jeni duke kryer terapi me barna kundër depresionit, kontraceptivë oralë dhe antikoagulantë oralë.

Majat e lulëzuara të bimës hypericum janë të pasura me flavonoide dhe kanë një veprim antidepresiv dhe qetësues. Këto substanca, hipericina, rutina, kuercetina dhe hiperozidët, kanë një veprim të theksuar antidepresiv dhe qetësues dhe përftohen nga ekstrakti i thatë ose tretësira e nënës.Përveç qetësimit të gjendjeve të ankthit, nervozizmit dhe pagjumësisë, ato janë në gjendje të rrisin nivelet serike të serotonin, ngjashëm me disa ilaçe kundër depresionit, duke ribalancuar gjendjen shpirtërore.

Mënyra e përdorimit
Fëmijët: 5 pika për çdo 10 kg peshë.
Të rriturit: Nëse jemi në fazë akute 20 pika 3 herë në ditë;
Nëse është një trajtim afatgjatë ose parandalues, mjaftojnë 10 pika 2 ose 3 herë në ditë.
Të moshuarit: të moshuarit kanë nevojë për doza më të ulëta, ndonjëherë të përgjysmuara.
Doza maksimale ditore: 60 pika

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

Vini re
Mbajeni mundësisht larg fëmijëve nën moshen tre vjeç. Mos e tejkaloni dozën e rekomanduar ditore. Suplementet nuk synojnë të zëvendësojnë një dietë të larmishme dhe një mënyrë jetese të shëndetshme. Ruajeni në një vend të freskët dhe të thatë larg burimeve të nxehtësisë. Ekstrakt alkoolik i vlefshëm për përdorim të ndryshëm për prodhimin e likerit

.

.

La tintura madre di Iperico è utile in caso di sindromi depressive di lieve e media entità, depressione stagionale e depressione da sindrome climaterica, ma è anche utilizzabile in caso di attacchi di panico.

Non utilizzare se si conducono terapie con farmaci antidepressivi,anticoncezionali orali e anticoagulanti orali.

Le sommità fiorite della pianta dell’iperico sono ricche di flavonoidi e svolgono un’azione antidepressiva e sedativa. Tali sostanze, l´ipericina, la rutina, la quercetina e l´iperoside, hanno una spiccata azione antidepressiva e sedativa e si ottengono dall’estratto secco o dalla tintura madre.Oltre a placare stati d’ansia, di nervosismo e d’insonnia, sono in grado di accrescere i livelli serici di serotonina, similmente a certi farmaci antidepressivi, riequilibrando il tono dell’umore.

Sulmet e panikut – Tretësirë hipericum – Referenca NATM87

Hypericum perforatum (i maceruar në alkool me origjinë bimore dhe ujë të pastruar për një minimum prej 21 ditësh).

error: Content is protected !!