Dermatiti ekzema – CARDIOSPERMUM 15%

  E dobishme në rast të:

 • PICKIMEVE NGA INSEKTET
 • URTIKARIET
 • SKUQJES SE LEKURES
 • EKZEMAVE
 • DERMATITEVE

100 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.650

Produkt i disponueshem

 • Përshkrimi dhe përdorimi
 • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

Dermatiti ekzema – E dobishme në rast të:

 • PICKIMEVE NGA INSEKTET
 • URTIKARIET
 • SKUQJES SE LEKURES
 • EKZEMA
 • DERMATITI

Dermatiti ekzema – Cardiospermum halicacabum është një bimë tropikale, pjese e familjes “Cardiospermum” me fara të mëdha sa një kokërr piper, me ngjyrë kafe të errët, me një zemër të bardhë lehtësisht të dallueshme.

Dermatiti ekzema – Ekstrakti bimor i Cardiospermum halicacabum mbahet si bima me veti anti-alergjike dhe anti-inflamatore për shkak të një efekti të ngjashëm me atë të kortizonit dhe njihet ndryshe si mbima me efekt kortizonin-like.
Përbërësit aktivë të efektit të ngjashëm me kortizonin janë fitosterolet që ndodhen në majat e lulëzuara, të cilat kanë një veprim anti-inflamator, hidratues, rregullues të sebumit, kundër kruajtjes, por mbi të gjitha janë në gjendje të stabilizojnë membranat qelizore të flokëve dhe mukozës membranat të cilat në rast dermatiti rezultojnë të jenë më pak reaktive.

(Dermatiti / ekzema)
Në këtë mënyrë nuk cenohet sinteza e epidermës dhe shmangen situatat e thatësisë dhe hollimit të lëkurës të shpeshta në terapitë kortizonike.
Siguria e veçantë e përdorimit e bën atë të përshtatshëm për shumë forma të dermatitit si në fushën e fëmijëve dhe të rriturve ashtu edhe tek të moshuarit.
Aplikimii Cardiospermum garanton mbështetje fiziologjike në manifestimet alergjike dhe inflamatore të shoqëruara edhe me kruajtje.
Gjithashtu ndihmon në rivendosjen e barrierës së irrituar të lëkurës.
Avantazhi i këtij kortizoni natyral është siguria dhe toleranca e tij e lartë edhe kur përdoret për një kohë të gjatë. Bima është gjithashtu e dobishme për zbutjen e lëkurës së kuqe, skuqjen, pickimin e insekteve dhe për trajtimin e ekzemës së pelenave.

15%  Cardiospermum halicacabum

Mënyra e përdorimit
Aplikoni një sasi të vogël produkti në zonën e prekur sipas nevojës.

Shënim:
Testuar dermatologjikisht – Nuk është testuar te kafshët – Nikel i testuar

Nuk përmban:
PARABEN, SILIKONE, FENOKSIETANOL, BHA / BHT, NGJYRAT, DERIVATET E KAFSHËVE;

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

.

.

Utile in caso di:

 • PUNTURE DI INSETTI
 • ORTICARIA
 • ESANTEMI
 • ECZEMI
 • DERMATITI

Il cardiospermum halicacabum è una pianta tropicale, il nome specifico del genere “Cardiospermum” deriva dall’aspetto dei semi grandi come un grano di pepe, di colore marrone scuro, con un cuore bianco facilmente riconoscibile. L’estratto vegetale di Cardiospermum halicacabum vanta proprietà antiallergiche e antinfiammatorie in virtù di un effetto simile a quello esplicato del cortisone e noto come effetto cortison-like. I principi attivi dell’effetto simil cortisonico sono i fitosteroli contenuti nelle sommità fiorite i quali hanno un’azione antinfiammatoria, idratante, sebo regolatrice, antipruriginosa, ma soprattutto sono in grado di stabilizzare le membrane cellulari di peli e mucose che, in caso di dermatiti, risultano essere meno reattive. In questo modo non viene compromessa la sintesi dell’epidermide e si evitano situazioni di secchezza e assottigliamento della cute frequenti nelle terapie cortisoniche.

La particolare sicurezza di impiego ne suggerisce l’indicazione in molte forme di dermatite sia in ambito pediatrico che nell’adulto e così pure nell’anziano L’applicazione topica di Cardiospermum garantisce un fisiologico supporto nelle manifestazioni allergiche e infiammatorie accompagnate anche da prurito. Inoltre favorisce il ripristino dell’integrità della barriera cutanea irritata. Il vantaggio di questo cortisone naturale è la sua elevata sicurezza e tollerabilità anche se usato per un tempo prolungato. La pianta è utile anche per lenire la pelle arrossata, nelle desquamazioni, nelle punture d’insetto e per curare eczemi da pannolino.

Dermatiti ekzema

15% di T.M. di Cardiospermum halicacabum.

Note:
Dermatologicamente testato Non testato su animali (Reg. 1223/2009) Nichel tested

Non contiene:
PARABENI, SILICONI, FENOSSIETANOLO, BHA/BHT, COLORANTI, DERIVATI ANIMALI

Kodi referues NAPO04

Ujë, Alkool, Vaj Farash luledielli, Glicerinë,Gjalpë shea, Alkool Cetearyl, ekstrakt nga levorja e arres se kokosit, Ekstrakt lulesh kamomili, Gliceril Stearat, Alkool Cetyl, lulja e balones Lule /Ekstrakte e gjetheve /Tbolopher,Ekstrakt i gjetheve/ Ekstrakt goferol, sorbat kaliumi, stearat PEG-75, steareth-20, ceteth-20, fitat natriumi, alkool benzil, acid dehidroacetik.

error: Content is protected !!