E.I DAMIANA ( Turnera diffusa )

Tretësirë Damiana ka veti: diuretike, purgative dhe afrodiziakeantidepresiv dhe tonik-stimulues, rraskapitjes psikike.

Turnera diffusa
50 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.440

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

Pafuqia dhe depresioni

Tretësirë Damiana ka veti: stimuluese, diuretike, purgative dhe afrodiziake.

Prandaj Damiana përdoret për përdorim të brendshëm në trajtimin e impotencës, depresionit, dispepsisë nervore, letargjisë dhe rraskapitjes psikike.
Bima ka një veprim të përgjithshëm antidepresiv dhe tonik-stimulues që mund të përdoret në rast të lodhjes fizike ose intelektuale, lodhjes, kushteve të stresit dhe depresionit, qetëson ankthin dhe ndihmon në luftimin e nervozizmit dhe pagjumësisë.

Studimet  kanë treguar se damiana është në gjendje të ushtrojë një efekt hipoglikemik si te kafshët që vuajnë nga hiperglicemia ashtu edhe te kafshët e shëndetshme.
Në mënyrë të ngjashme, aktiviteti anti-inflamator që i atribuohet bimës është konfirmuar.
Për më tepër, një studim i kryer te minjtë tregoi se damiana është gjithashtu e aftë të zvogëlojë lezionet e stomakut të shkaktuara nga indometacina (një FANS ) dhe alkooli, si dhe të jetë në gjendje të ushtrojë një veprim antiulcerogjen.

Së fundi, në një studim të fundit (2015) të kryer in vitro, ekstraktet e damianës janë treguar të kenë një aktivitet citotoksik interesant dhe potencialisht të dobishëm kundër qelizave malinje të kancerit të gjirit.
Prandaj, pavarësisht se është një studim paraprak, kjo bimë mund të provojë të jetë një aleat i mundshëm për t’u përdorur në terapitë kundër kancerit.

Mënyra e përdorimit
Të rriturit: Nëse jemi në fazë akute 50 pika 3 herë në ditë;
Nëse është një trajtim afatgjatë ose parandalues, mjaftojnë 30 pika 2 ose 3 herë në ditë.
Të moshuarit: të moshuarit kanë nevojë për doza më të ulëta, ndonjëherë të përgjysmuara.
Nëse është e mundur larg vakteve

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

Vini re
Mbajeni mundësisht larg fëmijëve nën moshen tre vjeç. Mos e tejkaloni dozën e rekomanduar ditore. Suplementet nuk synojnë të zëvendësojnë një dietë të larmishme dhe një mënyrë jetese të shëndetshme. Ruajeni në një vend të freskët dhe të thatë larg burimeve të nxehtësisë. Ekstrakt alkoolik i vlefshëm për përdorim të ndryshëm për prodhimin e likerit

.

.

La tintura madre di Damiana ha proprietà: stimolanti, diuretichepurgative ed afrodisiache.

La Damiana trova quindi impiego per uso interno nel trattamento dell’impotenza, della depressione, della dispepsia nervosa, della letargia e dell’esaurimento psichico.

Studi condotti in vivo hanno dimostrato che la damiana è in grado di esercitare un effetto ipoglicemizzante sia in animali affetti da iperglicemia, sia in animali sani.
Allo stesso modo, è stata confermata l’attività antinfiammatoria attribuita alla pianta.
Inoltre, uno studio condotto sui ratti ha dimostrato che la damiana è anche in grado di ridurre le lesioni gastriche provocate dall’indometacina (un FANS) e dall’alcool, oltre ad essere capace di esercitare un’azione antiulcerogenica.

Infine, in un recente studio (2015) condotto in vitro, gli estratti di damiana hanno dimostrato di possedere un’interessante, e potenzialmente utile, attività citotossica nei confronti di cellule maligne di cancro al seno.
Pertanto, nonostante si tratti di uno studio preliminare, questa pianta potrebbe rivelarsi un potenziale alleato da impiegarsi nelle terapie antitumorali.

Pafuqia dhe depresioni – Referenca NATM56

Turnera difuze (e maceruar në alkool me origjinë bimore dhe ujë të pastruar për një minimum prej 21 ditësh).

error: Content is protected !!