E.i Rafano nero – Rrikë e zezë

Tinktura e nënës së rrepkës së zezë ka një veprim tonik në zorrë dhe në fshikëzën e tëmthit, prandaj rekomandohet në rastet e vështirësisë në tretjen e yndyrës të shoqëruar me kapsllëk.
Përdoret edhe në rastin e gurëve të tëmthit.

50 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

 

L 1.440

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Perberesit

Përshkrimi dhe përdorimi

E.i Rafano nero

Vetitë: pastruese, detoksifikuese, kulluese.

Tinktura e rrepkës së zezë ka një veprim tonik në zorrë dhe në fshikëzën e tëmthit, prandaj rekomandohet në rastet e vështirësisë në tretjen e yndyrës të shoqëruar me kapsllëk.

Bima nxit rrjedhjen e biliare dhe për këtë arsye ka një veprim të rëndësishëm kullues në mëlçi, duke nxitur tretjen.

Rrika përdoret në trajtimin e reumatizmës, bronkitit dhe vështirësive në frymëmarrje në përgjithësi. Më tej, duket se rrika është e përshtatshme për stimulimin e diurezës, trajtimin e infeksioneve të traktit urinar dhe nxitjen e tretjes.

Parimet aktive: Glukosinolatet

Për përdorim të jashtëm: Tinktura (rrepkë e zezë) është e dobishme në zvogëlimin e dhimbjeve të ftohjes, dhimbjeve të muskujve dhe kyçeve.

Për përdorim të brendshëm: Rrepka e zezë është e pasur me vitamina, një mbrojtje e vërtetë kundër mungesës së vitaminës C. Me fenole, minerale dhe enzima me aktivitet baktericid, mund ta përdorni si një ilaç natyral në trajtimin e infeksioneve të traktit urinar, të sistemit të frymëmarrjes. dhe si stimulues i proceseve tretëse dhe diuretike.

Mënyra e përdorimit
Fëmijët: 10-15 pika për çdo 10 kg peshë.
Të rriturit: Nëse jemi në fazë akute 50 pika 3 herë në ditë;
Nëse është një trajtim afatgjatë ose parandalues, mjaftojnë 30 pika 2 ose 3 herë në ditë.
Të moshuarit: të moshuarit kanë nevojë për doza më të ulëta, ndonjëherë të përgjysmuara.

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

 NATM130

.

.

E.i Rafano nero

Proprietà: depurativa, detossinante, drenante.

La tintura madre di Rafano nero ha un’azione tonica sull’intestino e sulla cistifellea, viene quindi consigliato nei casi di difficoltà di digestione dei grassi accompagnata da stipsi.

La pianta favorisce il flusso della bile e ha dunque un’importante azione drenante a livello epatico, favorendo la digestione.

Il rafano trova impiego nel trattamento contro reumatismibronchiti e difficoltà respiratorie in genere. Inoltre, sembra che il rafano sia adatto per stimolare la diuresi, trattare infezioni a carico delle vie urinarie e favorire la digestione.

 NATM130

Rheum Rhaponticum (i maceruar në alkool me origjinë bimore dhe ujë të pastruar për një minimum prej 21 ditësh).

error: Content is protected !!