Angjinarja – E.I CARCIOFO ( Cynara scolymus )

Ka një veprim pastrues, rekomandohet në çrregullimet hepato-biliare, në hepatit, në insuficencen e mëlçisë, në mbajtjen e lengjeve ne trup, rregullon rrjedhjen biliare.

Cynara scolymus
50 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.440

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

Diuretik – Angjinarja:

Vetitë: pastruese, diuretike, detoksifikuese, hipoglikemike

Ka një veprim pastrues, rekomandohet në çrregullimet hepato-biliare, në hepatit, në insuficencen e mëlçisë, në mbajtjen e lengjeve ne trup, rregullon rrjedhjen biliare.

Ka një veprim detoksifikues, i treguar në kolesterolin e lartë, është një rregullues i shkëlqyer i mëlçisë,
ul sheqerin në gjak.

Nxit eliminimin e uresë dhe acidit urik, të dobishëm në semundjen e Gihtit, në astenia, sforcimet e tepërta, infeksionet e zorrëve, humbja e oreksit dhe tretja e dobët, ndihmon ne mirefunkdionimin e tëmthit, lufton çrregullimet e fshikëzës së tëmthit dhe ndihmon në humb peshe.

Përbërësit kryesorë aktivë të bimës, të cilat i gjejmë edhe në tinkturën e nënës së angjinares, janë polifenolet, cinarina, cinaropicrina; ne gjejmë gjithashtu minerale të çmuara si hekur, kalium, kalcium dhe komponime flavonoid. Ka edhe vitamina, si vitamina C, B1 dhe PP.
Studime të ndryshme kanë treguar se cinarina që përmban angjinarja, e bërë joaktive nga zierja, shkakton një rritje të rrjedhjes biliare dhe diurezës, duke luajtur gjithashtu një rol të rëndësishëm në uljen e nivelit të kolesterolit.

Mënyra e përdorimit
Fëmijët: 10-15 pika për çdo 10 kg peshë.
Të rriturit: Nëse jemi në fazë akute 50 pika 3 herë në ditë;
Nëse është një trajtim afatgjatë ose parandalues, mjaftojnë 30 pika 2 ose 3 herë në ditë.
Të moshuarit: të moshuarit kanë nevojë për doza më të ulëta, ndonjëherë të përgjysmuara.
Nëse është e mundur larg vakteve

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

Vini re
Mbajeni mundësisht larg fëmijëve nën moshen tre vjeç. Mos e tejkaloni dozën e rekomanduar ditore. Suplementet nuk synojnë të zëvendësojnë një dietë të larmishme dhe një mënyrë jetese të shëndetshme. Ruajeni në një vend të freskët dhe të thatë larg burimeve të nxehtësisë. Ekstrakt alkoolik i vlefshëm për përdorim të ndryshëm për prodhimin e likeri.

Diuretik – Angjinarja – Referenca NATM40

.

.

Proprietà: depurativo, diuretico, disintossicante, ipoglicemizzante

Ha azione depurativa, indicata nei disturbi epato biliari, nelle epatiti, nella
insufficienza epatica,nella ritenzione idrica, regola il flusso biliare.

Ha una azione disintossicante, indicato nel colesterolo alto, è un ottimo regolatore epatico,
abbassa la glicemia.

Favorisce la eliminazione dell’urea e dell’acido urico, utile nella gotta, nelle
astenie, nel sovraffaticamento, nelle intossicazioni, nelle infezioni intestinali, nella inappetenza e nella cattiva digestione, stimola la bile, combatte i disturbi della cistifellea ed aiuta a dimagrire.

I principi attivi principali della pianta, che ritroviamo anche nella tintura madre di carciofo, sono i polifenoli, la cinarina, la cinaropicrina; vi troviamo anche minerali preziosi come ferro, potassio, calcio e composti flavonoidici. Inoltre vi sono vitamine, come vitamina C, B1 e PP.
Vari studi hanno dimostrato che la cinarina contenuta nel carciofo, resa inattiva dalla cottura, provoca un aumento del flusso biliare e della diuresi, svolgendo altresì un ruolo importante nell’abbassare il livello del colesterolo.

Diuretik – Angjinarja – Referenca NATM40

Cynara scolymus (i maceruar në alkool me origjinë bimore dhe ujë të pastruar për një minimum prej 21 ditësh).

error: Content is protected !!