E.I CAMOMILLA ROMANA ( Anthemis nobilis )

  • Anti-inflamator i mukozës (zorrë, ulçera, refluks)
  • Qetësues dhe qetësues i sistemit nervor
  • Anti-inflamator gjinekologjik
  • Stimulon kontraktimet e mitrës (kujdes gjatë shtatzënisë)
  • Ribalancon ciklin menstrual

Anthemis nobilis
50 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.440

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

Dhimbje koke – E.I CAMOMILLA ROMANA:

Tinktura romake e kamomilit është e dobishme në rast të alergjive, pagjumësisë, ngërçeve, dhimbjeve të përhapura, tensionit të muskujve, të përzierave.

E shkëlqyeshme për problemet e pagjumësisë, shqetësimit, nervozizmit, nevralgjisë.
Në mjekësinë popullore, kamomili romak gjen përdorime për trajtimin e spazmave dhe ënjtjeve gastrointestinale, ndjenjës së ngopjes, çrregullimeve menstruale dhe gjendjeve të agjitacionit.
Gjithashtu i shkëlqyer si tretës, shpesh ngatërrohet me kamomilin e zakonshëm që zakonisht gjendet në treg.
Nga ana tjetër, kamomili romak është i pasur me vajra esencialë dhe sjell përfitime efektive dhe të drejtpërdrejta në krahasim me përfitimet e buta dhe sipërfaqësore të kamomilit të zakonshëm.

Përdoret për të trajtuar gjendjet inflamatore; për shembull, për të trajtuar mishrat e fryrë dhe të gjakosur, viktimat e gingivitit, mjafton të lyeni një shtupë pambuku në tretësirën e nënës dhe ta kaloni butësisht në pjesën e përflakur; Gjithashtu i dobishëm për ekzemën, inflamacionin e syve, vaginitin.
Disa pika përdoren për të trajtuar dhimbje koke, gjendje nervozizmi, nervozizëm ose intolerancë ndaj dhimbjes, nevralgji, pagjumësi, dhimbje gastrointestinale ose dhimbje barku, çrregullime gastrike, zorrë të irrituar ose meteorizëm. Për më tepër, kamomili është ndër bimët imunostimuluese, parandalon infeksionet dhe stimulon trupin të reagojë ndaj sëmundjeve të ndryshme.

Mënyra e përdorimit
Fëmijët: 10-15 pika për çdo 10 kg peshë.
Të rriturit: Nëse jemi në fazë akute 50 pika 3 herë në ditë;
Nëse është një trajtim afatgjatë ose parandalues, mjaftojnë 30 pika 2 ose 3 herë në ditë.
Të moshuarit: të moshuarit kanë nevojë për doza më të ulëta, ndonjëherë të përgjysmuara.
Nëse është e mundur larg vakteve

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

Vini re
Mbajeni mundësisht larg fëmijëve nën moshen tre vjeç. Mos e tejkaloni dozën e rekomanduar ditore. Kundërindikohet gjatë shtatzënisë sepse stimulon kontraktimet e mitrës.
Suplementet nuk synojnë të zëvendësojnë një dietë të larmishme dhe një mënyrë jetese të shëndetshme. Ruajeni në një vend të freskët dhe të thatë larg burimeve të nxehtësisë. Ekstrakt alkoolik i vlefshëm për përdorim të ndryshëm për prodhimin e likerit.

.

.

La tintura madre di camomilla romana è utile in caso di allergia, insonnia, crampi, dolori diffusi, tensioni muscolari, nausee.

Ottima per problemi d’insonnia,Irrequietezza , Irritabilità , Nevralgie.

Si usa per curare gli stati infiammatori; ad esempio per curare gengive gonfie e sanguinanti, vittime di gengivite, basterà intingere un cotton fioc nella tintura madre e delicatamente passarlo sulla parte infiammata; utile anche per eczemi, infiammazioni oculari, vaginiti.
Poche gocce servono a curare cefalee, stati di irritabilità, nervosismo o insofferenza al dolore, nevralgie, insonnia, dolori o coliche gastro intestinali, disturbi gastrici, intestino irritabile o meteorismo. Inoltre la camomilla è tra le piante immunostimolante, previene infezioni e stimola l’organismo a reagire contro varie malattie.

Referenca NATM38

Anthemis nobilis (i maceruar në alkool me origjinë bimore dhe ujë të pastruar për të paktën 21 ditë).

error: Content is protected !!