Reishi – Ganoderma Lucidum

  • Jetëgjatësi 
  • Simil – Kortizon 
  • Anti-inflamator

60 kapsula (718 mg)

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 3.550

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

Reishi

JETËGJATËSI
Perandorët e lashtë kinezë dhe japonezë e merrnin Ganodermën në formën e zierjes ose në çaj për të ruajtur shëndetin e tyre.

Ganoderma është një kërpudha shumë e pasur me tanine dhe për këtë arsye shumë më tepër vlerësohet për cilësitë e saj terapeutike sesa gastronomike, në fakt ajo përmban gjermanium në sasi të lartë, gjë që shpjegon shumë nga efektet e saj në shëndet, siç është rritja e oksigjenimit të gjakut.

Është një detoksifikues i shkëlqyer falë aftësisë së tij për të eliminuar metalet e rënda, ka veti anti-inflamatore, antihistaminike dhe të ngjashme me kortizonin.

Kjo kërpudhë ka potencial të madh adaptogjen: e bën orgniazmën të përshtatet kur është në kontakt me viruse, baktere dhe kërpudha. Gjithashtu ndihmon shumë për të luftuar stresin psiko-fizik.

Ganoderma dhe Parkinson
Fillimisht duhet të specifikohet se Ganoderma nuk duhet kuptuar si ilaç, por si një suplement ushqimor.
Marrja e kësaj kërpudhe është e dobishme sepse është në gjendje të zvogëlojë simptomat e sëmundjes pa shtuar asnjë efekt anësor si në rastin e barnave.
Sëmundja e Parkinsonit rrezikon funksionimin e duhur të qelizave. Kërpudha Ganoderma ka aftësinë për të mbrojtur qelizat si dhe për të rimbushur qelizat e dëmtuara.
Për më tepër, kërpudha Ganoderma (Reishi), ka një fuqi të madhe antioksiduese. Falë kësaj aftësie ajo kundërvepron veprimin e radikalëve të lirë të cilët konsiderohen ndër faktorët nxitës të sëmundjes.
Marrja e Ganodermës, përveç reduktimit të shkallës së dridhjeve dhe përmirësimit të aftësisë për të lëvizur, është veçanërisht e dobishme për ngadalësimin e plakjes si dhe rrjedhën e sëmundjes.

Ganoderma lucidum është një substancë e çmuar që ka veti tipike që mund të ndërhyjë në mekanizmat fiziopatogjenetike të sëmundjeve të retinës, veçanërisht Degjenerimi makular i lidhur me moshën (AMD) dhe Retinopatia diabetike (RD), dhe që janë më të shpeshtat.

Reishi (Ganoderma Lucidum) përdoret si ndihmës për trajtimin e më shumë se 20 patologjive, si: migrena, hipertensioni, artriti, nefriti, diabeti, hiperkolesterolemia, alergjitë, problemet kardiovaskulare, sëmundjet neurodegjenerative dhe kanceri.
Indikacionet për plotësimin e Ganodermës në terapinë antikancerogjene kanë për qëllim reduktimin e efekteve anësore të kimioterapisë dhe radioterapisë; zgjatjen e mbijetesës dhe përmirësimin e cilësisë së jetës së pacientëve; zvogëlimi i rrezikut të metastazave; për të parandaluar incidencën dhe përsëritjen e sëmundjes.

Mënyra e përdorimit
Merrni një deri në dy kapsula në ditë, sipas nevojës, shoqëruar me ujë.

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

.

.

Ganoderma lucidum (Reishi)

LONGEVITÁ

Gli antichi imperatori cinesi e giapponesi assumevano il Ganoderma sotto forma di decotto o nel tè al fine di allungare la vita e preservare la propria salute.

Il Ganoderma è un fungo molto ricco in tannini e quindi molto più apprezzato per le sue qualità terapeutiche che gastronomiche, infatti contiene Germanio in elevata quantità, ciò spiega molti dei suoi effetti sulla salute, come l’aumento dell’ossigenazione del sangue.

É un ottimo disintossicante grazie alla sua capacità di eliminare i metalli pesanti, ha proprietà antinfiammatorieantistaminiche e simil-cortisoniche.

Questo fungo ha un grande potenziale adattogeno: fa si che l’orgniasmo si adatti quando in contatto con virus, batteri e funghi. Aiuta molto anche a combattere lo stress psicofisico.

Ganoderma e Morbo di Parkinson
Innanzitutto bisogna precisare che il Ganoderma non è da intendersi come farmaco bensì come integratore alimentare.
L’ assunzione di questo fungo è utile perchè è in grado di ridurre i sintomi della malattia senza apportare in aggiunta nessun effetto collaterale come nel caso dei farmaci.La malattia di Parkinson compromette il corretto funzionamento delle cellule. Il fungo Ganoderma ha la capacità di proteggere le cellule nonchè di reintegrare le cellule danneggiate. Inoltre il fungo Ganoderma (Reishi), ha una grande potenza antiossidante. Grazie a questa sua capacità esso contrasta l’azione dei radicali liberi che sono considerati tra i fattori scatenanti della malattia.Assumere Ganoderma, oltre a ridurre l’ entità dei tremori e a migliorare la capacità di movimento, risulta particolarmente utile per rallentare l’ invecchiamento nonchè il decorrere della malattia.

Il Reishi ( Ganoderma Lucidum ) è impiegato come coadiuvante per il trattamento di più di 20 patologie, quali: emicrania, ipertensione, artrite, nefrite, diabete, ipercolesterolemia, allergie, problemi cardiovascolari, malttie neurodegenerative e cancro.
Le indicazioni per la supplementazione del Ganoderma di nella terapia antitumorale è finalizzato a ridurre gli effetti collaterali della chemio e radio-terapia; al prolungamento della sopravvivenza e al miglioramento della qualità di vita dei pazienti; alla riduzione dei rischi di metastasi; alla prevenzione dell’incidenza e delle recidive della malattia.

Referenca NAF05

Reishi

TENORI MEDI DEGLI INGREDIENTI CARATTERIZZANTI
Componenti per dose massima giornaliera

(2 capsule da 718 mg)

Ganoderma plv. 1200 mg
di cui polisaccaridi 420 mg

Reishi (Ganoderma lucidum (Curtis) P. Karst.) Sporophore pluhur * tit. 50% në polisaharide dhe min. 15% në β- (1,3-1,6) -glukane, kapsulë vegjetale në hidroksipropilmetilcelulozë. * Përbërës nga bujqësia organike

error: Content is protected !!