Maitake – Grifola Frondosa

  • Nxit humbjen e peshës 
  • Mbron mëlçinë 
  • Presion më të ulët të gjakut

60 kapsula ( 718 mg)

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 3.550

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

Maitake

KONTROLLI I PESHES TRUPORE

Maitake në japonisht do të thotë kërpudha kërcyese dhe e ka marrë emrin nga forma e trupit të saj frutor i cili shfaqet si një re fluturash që kërcejnë. Një kërpudha ushqimore me aromë delikate dhe shumë e studiuar për vetitë e saj medicinale.

Përmban vitamina B, ergosterol (pararendës i vitaminës D), magnez, kalium, kalcium dhe acide yndyrore të pangopura.
Kjo kërpudha ndihmon në mbajtjen nën kontroll të peshës trupore duke favorizuar shndërrimin e ushqimit të futur në energji dhe duke reduktuar kështu formimin e yndyrës.

Gjithashtu është i dobishëm në parandalimin e diabetit sepse optimizon metabolizmin e glukozës.

Gjithashtu ndihmon në rregullimin e kolesterolit HDL, pengon grumbullimin e yndyrës në mëlçi ( si pershembull tudca ) dhe ndihmon në uljen e presionit të gjakut.

Mënyra e përdorimit
Merrni një deri në dy kapsula në ditë, sipas nevojës, shoqëruar me ujë.

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

.

.

Grifola frondosa (Maitake)

CONTROLLO DEL PESO CORPOREO

Maitake in Giapponese significa fungo che danza e prende il nome dalla forma del suo corpo fruttifero che appare come una nuvola di farfalle danzanti. Un fungo alimentare dal sapore delicato e molto studiato per le sue proprietà medicinali.

Contiene vitamine del gruppo B, ergosterolo (precursore della vitamina D), magnesiopotassio, calcio e acidi grassi polinsaturi. Questo fungo aiuta a mantenere il peso corporeo sotto controllo favorendo la conversione degli alimenti introdotti in energia e riducendo quindi la formazione di adipe.

Utile anche nella prevenzione del diabete perché ottimizza il metabolismo del glucosio.

Inoltre aiuta a regolare il colesterolo HDL, inibisce l’accumulo di grasso nel fegato e aiuta ad abbassare la pressione arteriosa.

Referenca NAF04

Maitake

   

TENORI MEDI DEGLI INGREDIENTI CARATTERIZZANTI
Componenti per dose massima giornaliera

(2 capsule da 718 mg)

Grifola frondosa plv. 1200 mg
di cui polisaccaridi 324 mg

Maitake (Grifola frondosa (Dicks.) Gri) pluhur sporophore * tit. 27% në polisaharide; Agjent mbulues (lëvozhga e kapsulës): Hidroksipropilmetilcelulozë. * Përbërës nga bujqësia organike

error: Content is protected !!