Murrizit – E.I BIANCOSPINO ( Crataegus oxycantha )

Kardiotonik pa toksicitet,  sedativ kardiak: palpitacione, anginë, neurozë kardiake, takikardi, aritmi.
Hipotensor: normalizon presionin e gjakut me veprim të njëkohshëm në zemër.

Crataegus oxycantha
50 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.440

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

Hipertensioni – Murrizit :

kardiotonik i fuqishëm dhe efektiv, pa toksicitet sedativ kardiak: palpitacione, anginë, neurozë kardiake, takikardi, aritmi.
hipotensor: normalizon presionin e gjakut me veprim të njëkohshëm në zemër dhe enët e gjakut me ndërmjetësimin e simpatik;
antispazmatik dhe qetësues;
hipnotik i lehtë pasi ka tendencë të favorizojë një gjumë fiziologjik me afrimin e mbrëmjes, por nuk shkakton mpirje gjatë ditës;
diuretik i lehtë
qetësues natyral në nervozizëm nervor, stres, ankth, ankth të përgjithshëm, në periudhën e përgatitjes për provime;
– çrregullime të menopauzës, spazma venoze në ekstremitetet e poshtme, variçe, gumëzhima, marramendje.

Mënyra e përdorimit
Fëmijët: 10-15 pika për çdo 10 kg peshë.
Të rriturit: Nëse jemi në fazë akute 50 pika 3 herë në ditë;
Nëse është një trajtim afatgjatë ose parandalues, mjaftojnë 30 pika 2 ose 3 herë në ditë.
Të moshuarit: të moshuarit kanë nevojë për doza më të ulëta, ndonjëherë të përgjysmuara.
Nëse është e mundur larg vakteve

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

Mbajeni mundësisht larg fëmijëve nën moshen tre vjeç. Mos e tejkaloni dozën e rekomanduar ditore. Suplementet nuk synojnë të zëvendësojnë një dietë të larmishme dhe një mënyrë jetese të shëndetshme. Ruajeni në një vend të freskët dhe të thatë larg burimeve të nxehtësisë. Ekstrakt alkoolik i vlefshëm për përdorim të ndryshëm për prodhimin e likerit.

.

.

Il Biancospino si può usare come:
– cardiotonico potente ed efficace, privo di tossicità sedativo cardiaco: palpitazioni, angina, nevrosi cardiache, tachicardia, aritmie.
– ipotensore: normalizza la pressione sanguigna ( ipertensione) per azione simultanea sul cuore e sui vasi sanguigni con la mediazione del simpatico;
– antispasmodico e tranquillante;
– leggero ipnotico in quanto tende a favorire un sonno fisiliologico con l’avvicinarsi delle ore serali ma non induce torpore durante il giorno;
– leggero diuretico
– tranquillante naturale nell’irritabilità nervosa, stress, angoslia, ansia generica, nel periodo di preparazione agli esami;
– disturbi della menopausa, spasmi venosi alle estremità inferiori, vene varicose, ronzii, vertigini.

Testi tratti da:
Piergiorgio Chiereghin,Farmacia verde manuale di fitoterapia, Ed. Edagricole, 2011
Enrica Campanini, Dizionario di fitoterapia e piante medicinali, Ed. Tecniche nuove, 2004

Hipertensioni – Murrizit – Referenca NATM30

Crataegus oxycantha (i maceruar në alkool me origjinë bimore dhe ujë të pastruar për të paktën 21 ditë).

error: Content is protected !!