M.G ACERO BIO – Glicerinë macerat Panje

  • Përbërja e fshikëzës së tëmthit dhe biliare
  • Redukton formimin e gurëve të tëmthit (dhe përfundimisht shpërndan ato tashmë të pranishme)
  • Kufizoni kontraktimet e fshikëzës së tëmthit
  • Mbroni enët e gjakut në arteriosklerozë
  • 50 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.440

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Perberesit

Përshkrimi dhe përdorimi

Panje:

Veti anti-inflamatore, me tropizëm të veçantë për fshikëzën e tëmthit dhe modifikues të përbërjes së tëmthit. Përdoret për të reduktuar formimin e gurëve të tëmthit (dhe ndoshta për të tretur ata tashmë të pranishëm), për të ngadalësuar kontraktimet e fshikëzës së tëmthit, si një agjent hipoglikemik dhe për të mbrojtur enët në arteriosklerozë.

Panja është ilaçi kushtetues për biliozën/kolerën dhe për personat me një tepricë të nxehtësisë hepatike, d.m.th., personat që janë të kuq, të inflamuar, reaktivë ose nervozë.
Ka një aktivitet të mirë në uljen e kolesterolit dhe një aktivitet të butë antikoagulant, prandaj rekomandohet në parandalimin e proceseve aterosklerotike dhe mund të jetë një ndihmë e vlefshme për të moshuarit me funksion të dobësuar intelektual, hiperkolesterolemi dhe diskinezinë biliare (me Alnus glutinosa). Përdorimi i maceratit glicerik të Acer campestris raportohet gjithashtu në rastin e nevralgjisë post herpetike, tipike për herpesin ndër brinjë.

Mënyra e përdorimit
Panje: 60 pika 2 ose 3 herë në ditë ndërmjet vakteve në pak ujë të barabartë me një dozë ditore prej 3 ml ekstrakt sythash, që korrespondon me 0,06 g sytha ose filiza ose rrënjë.

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

Referenca NAGE02

.

.

Proprietà antinfiammatorie, con particolare tropismo per cistifellea e modificatrici della composizione della bile. È impiegato, per ridurre la formazione di calcoli biliari ( nella cistifellea) ed eventualmente sciogliere quelli già presenti, per frenare le contrazioni della cistifellea, come ipoglicemizzante, e per proteggere i vasi nelle arteriosclerosi.
L’Acero è  il rimedio costituzionale dei biliosi/collerici, e per i soggetti con un eccesso di calore epatico, ovvero le persone arrossate, infiammate, reattive o irascibili.
Presenta una buona attività ipocolesterolemizzante ed una blanda attività anticoagulante, pertanto viene consigliato nella prevenzione dei processi aterosclerotici e può essere un valido aiuto negli anziani con indebolimento della funzione intellettiva, ipercolesterolemia e discinesie biliari (con Alnus glutinosa). L’utilizzo macerato glicerico di Acer campestris è segnalato anche in caso di nevralgie post erpetiche, tipiche dell’herpes intercostale.

Acer campestris (i distiluar me avull)

error: Content is protected !!