M.G POMPELMO – Glicerinë macerat Grejpfrut

  • Diuretik, dezinfektues
  • Pastrues, detoksifikues
  • 50 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.440

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Perberesit

Përshkrimi dhe përdorimi

Grejpfrut :

Ilaç diuretik, dezinfektues, pastrues, detoksifikues i dobishëm edhe në rastet e për trajtimin e çrregullimeve gastrointestinale, çrregullimeve të tretjes, gripit dhe ftohjes.

GEMMODERIVATO (ose Macerati i Glicerinuar) përftohet nga macerimi i indeve meristematike të freskëta bimore, d.m.th. sythave – rrënjëve – lastarëve – lastarëve të rinj – limfës – farave dhe maceve. Ilaçi mblidhet në periudhën në të cilën përmban përqendrimin maksimal të substancave vitale dhe, ende i freskët, macerohet në një përzierje uji dhe alkooli.
Vetitë: Antialergjike, Antibakteriale, Antimykotike, Antifungale, Anti-inflamatore, Antioksidante, Antivirale

Për çfarë është: Rekomandohet në rastet e:

Afte;
Myk;
Candida;
Cistiti;
Gengiviti;
Infeksione të llojeve të ndryshme;
Ndikimi;
mëllenjë foshnjore;
Ftohtë;
Stomatiti

Prandaj, fushat e aplikimit të grejpfrut  janë shumë të gjera, duke qenë në gjendje të përdoren në preparate për përdorim të brendshëm dhe/ose për përdorim lokal në rast të gingivitit, stomatitit, ulçerës në gojë, mëllenjës, halitozës, akneve, mykozës, ftohjes, gripit, rrugëve të sipërme të frymëmarrjes. sëmundjet e traktit si riniti, sinusiti, dhimbja e fytit, kolla, otiti dhe çekuilibri i florës së zorrëve, diarreja, koliti.
Ekstrakti i farës së grejpfrutit mund t’i shtohet edhe detergjenteve që përdoren zakonisht për praktikat normale të higjienës, si shampo, xhel dushi, xhel dushi, sapunë të lëngshëm për duar dhe higjienë intime, në banjot e këmbëve, shpëlarës goje, në furçë dhëmbësh së bashku me pastën e dhëmbëve dhe në ujë. i ujitësit për higjienën e dhëmbëve: në këtë mënyrë kemi një higjienë më të saktë, një veprim deodorant dhe parandalim kundër inflamacionit dhe infeksionit.
Prania e vitaminave A, C, E, selenit dhe zinkut në ekstraktin e grejpfrutit e bën atë një antioksidant efektiv kundër radikalëve të lirë, përgjegjës për plakjen e qelizave.
Nëse jeni duke ndjekur një terapi farmakologjike, është e këshillueshme që të kërkoni mendimin e mjekut përpara se të përdorni Grejpfrut si ushqim, në mënyrë që të shmangni ndërveprimet me barna të papërshtatshme.

Mënyra e përdorimit
Fëmijët: 10-15 pika për çdo 10 kg peshë.
Të rriturit: Nëse jemi në fazë akute 50 pika 3 herë në ditë;
Nëse është një trajtim afatgjatë ose parandalues, mjaftojnë 30 pika 2 ose 3 herë në ditë.
Të moshuarit: të moshuarit kanë nevojë për doza më të ulëta, ndonjëherë të përgjysmuara.
Nëse është e mundur larg vakteve

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

Referenca NAGE36

.

.

Rimedio diuretico, disinfettante, depurativo, disintossicante utile anche in caso di per il trattamento di disturbi gastrointestinali, disturbi digestivi, influenza e raffreddore.

IL GEMMODERIVATO (o Macerato Glicerinato) è ottenuto dalla macerazione dei tessuti meristematici vegetali freschi, ossia gemme – radichette – germogli – giovani getti – linfa – semi e amenti. La droga viene raccolta nel periodo in cui contiene la massima concentrazione di sostanze vitali e, ancora fresca, viene messa a macerare in una miscela di acqua e alcool.
Proprietà: Antiallergico, Antibatterico, Antifungino, Antimicotico, Antinfiammatorio, Antiossidante, Antivirale.

A cosa serve: E’ consigliato in caso di:

Afte;
Candida;
Cistiti;
Gengiviti;
Infezioni di varia natura;
Influenza;
Mughetto infantile;
Raffreddore;
Stomatiti

I campi di applicazione del GSE sono quindi molto vasti, potendosi utilizzare in preparazioni per uso interno e/o per uso locale in caso di gengiviti, stomatiti, afte, mughetto, alitosi, acne, micosi, raffreddore, influenza, affezioni delle alte vie respiratorie quali rinite, sinusite, mal di gola, tosse, otite, e squilibri della flora intestinale, diarrea, colite.
L’estratto di semi di Pompelmo può essere anche aggiunto ai detergenti utilizzati abitualmente per le normali pratiche igieniche, quali shampoo, gel doccia, bagnoschiuma, saponi liquidi per le mani e per l’igiene intima, nell’acqua dei pediluvi, nel collutorio, sullo spazzolino da denti assieme al dentifricio e nell’acqua dell’idropulsore per l’igiene dentale: si ottiene così un’igiene più accurata, un’azione deodorante, e una prevenzione contro infiammazioni ed infezioni.
La presenza nell’estratto di Pompelmo di vitamine A, C, E, selenio e zinco, ne fa anche un efficace antiossidante contro i radicali liberi, responsabili dell’invecchiamento cellulare.
Se si sta seguendo una terapia farmacologica, è consigliabile perciò chiedere il parere del proprio medico curante, prima di utilizzare il Pompelmo come alimento, onde evitare interazioni con farmaci non opportuni.

Citrus maxima
 
error: Content is protected !!