MAGNESIO BASIC – me bli, hithër dhe bisht kali

 • Lodhjet kronike
 • Përqendrimin e dobët
 • Përgjumjen
 • Nervozismin
 • Per mykun edhe sindromen e zorreve te irrituara
 • per fryrjen e kembeve
 • Osteoporozen
 • Ngërçet e muskujve dhe acidin laktik

60 kapsula

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 2.050

Produkt i disponueshem

 • Përshkrimi dhe përdorimi
 • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

MAGNESIO BASIC – KRIPËRA THEMELORE – HITHRA – GELERË – BISHT KALI

Një ndihmës i mirë për:

 • lodhjet kronike
 • përqendrimin e dobët
 • përgjumjen
 • nervozismin
 • per mykun edhe sindromen e zorreve te irrituara
 • per fryrjen e kembeve
 • osteoporozen
 • ngërçet e muskujve dhe acidin laktik

Trupi ynë ka nevojë për një pH neutral (rreth 7) për të siguruar homeostazën acido-bazike, e cila është thelbësore për ruajtjen e aktivitetit enzimatik optimal dhe funksionimin e duhur të qelizave dhe organeve; Për këtë funksion përdoren sistemet buferike fiziologjike, ndër të cilat spikat sistemi bikarbonat/acid karbonik, i cili lejon nxjerrjen e joneve të hidrogjenit dhe rithithjen e jonit bikarbonat në veshka.
Stili i jetesës moderne, në situata të caktuara, mund të kundërshtojë dhe bllokojë këto mekanizma të ribalancimit të kripës, në veçanti, ka disa kushte predispozuese për acidozë, si p.sh :

Dietë e gabuar shumë e pasur me proteina ose ushqime acidifikuese
Stresi që çon në një rritje të radikaleve të lira dhe substancave acide që sulmojnë dhe “dehin” qelizat.
Rritja e moshës, e cila çon në uljen e funksionit të veshkave
• Furnizimi i pamjaftueshëm me lëngje
• Mbingarkesa fizike
• Mënyra e jetesës sedentare, pirja e duhanit, alkooli dhe marrja e medikamenteve
Ndotja e lartë mjedisore

Në këtë drejtim, Magnesio Basic është një suplement ideal për të luftuar çrregullimet e acidozës (lodhja, shtimi në peshë, prania e urinës shumë të koncentruar me ngjyrë të fortë, zorrën e irrituar, gojën e hidhur në mëngjes, barkun e fryrë, dhimbjen e kokes, ndryshimet e humorit dhe renien energjise gjatë gjithë ditës), falë përbërjes së tij të përbërë nga kripëra minerale bazë (kalcium, magnez, kalium, natrium dhe zink) dhe bimë të traditës herbaliste që e kthejnë pH-në në nivele optimale.
Efekti i dobishëm përftohet falë kripërave karbonate dhe bikarbonate, me efekt alkalizues, me gëlqere, hithër dhe bisht, detoksifikuese dhe pastruese të bimëve nga mbetjet metabolike.

Magnesio Basic – Menyra e përdorimit
Rekomandohet te merren 2 kapsula ne dite larg vakteve.

TENORI DEGLI INGREDIENTI CARATTERIZZANTI
Componenti per dose giornaliera 

(2 capsule da 671 mg)

Calcio 138,9 mg (17% NRV)
Magnesio 129,5 mg (34%NRV)
Zinco 2,1 mg (21% NRV)
Ortica foglie 50 mg
Tiglio fiori 50 mg
Equiseto parti aeree 50 mg

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

Paralajmërim:
Mos e tejkaloni dozën e rekomanduar ditore. Mbajeni larg syve të fëmijëve nën 3 vjeç. Suplementet ushqimore nuk mund të zëvendësojnë një dietë të larmishme dhe të ekuilibruar dhe një mënyrë jetese të shëndetshme. Për përdorimin e produktit gjatë shtatzënisë dhe ushqyerjes me gji, këshillohet që të konsultoheni me mjekun.

.

.

.

SALI BASICI – ORTICA – TIGLIO – EQUISETO

CONTRASTA i disturbi dell’acidosi quali:

stanchezza cronica

scarsa concentrazione

sonnolenza

irritabilità

disbiosi e candidosi

cellulite e ritenzione idrica

osteoporosi

crampi muscolari e acido lattico

Il nostro organismo necessita di un pH vicino alla neutralità (circa 7) per garantire l’omeostasi acido-base, fondamentale per mantenere un’ottimale attività enzimatica e un corretto funzionamento delle cellule e degli organi; (MAGNEZI)
a tale funzione sono adibiti i sistemi tampone fisiologici, tra i quali spicca il sistema bicarbonato/acido carbonico che permette l’escrezione di ioni idrogeno e il riassorbimento dello ione bicarbonato a livello renale. Lo stile di vita moderno, in certe situazioni, può contrastare e bloccare questi meccanismi di riequilibrio salino, in particolare, esistono alcune condizioni predisponenti all’acidosi, come: • Alimentazione scorretta troppo ricca di proteine o di alimenti acidificanti • Stress che porta all’aumento di radicali liberi e di sostanze acide che vanno ad intaccare ed “intossicare” le cellule • Avanzamento dell’età, che porta ad una diminuzione della funzione renale • Approvvigionamento insufficiente di liquidi • Sovraccarico fisico • Stile di vita sedentario, tabagismo, assunzione di alcol e farmaci • Elevato inquinamento ambientale A questo proposito, Magnesio Basic risulta un supplemento ideale per contrastare i disturbi dell’acidosi (stanchezza, aumento di peso, presenza di urine molto concentrate dal colore forte, intestino irregolare, bocca amara al mattino, pancia gonfia, mal di testa, variazioni di umore e diminuzione di energia nell’arco della giornata), grazie alla sua composizione costituita da sali basici di minerali (calcio, magnesio, potassio, sodio e zinco) e piante della tradizione erboristica che riportano il pH a livelli ottimali. L’effetto benefico si ottiene grazie alla sinergia di sali di carbonato e bicarbonato, dall’effetto alcalinizzante, con tiglio, ortica ed equiseto, piante detossificanti e depurative dalle scorie metaboliche.

MAGNEZI

Kodi referues NAM12

karbonat magnezi; Karbonat kalciumi; Agjent mbulues (lëvozhga e kapsulës): Hidroksipropilmetilcelulozë, çamçakëz Gellan; Pluhur i gjetheve të hithrës (Urtica dioica L.); Linden (Tilia platyphyllos Scop.) Pluhur lulesh; Bisht kali (Equisetum arvense L.) pluhur pjesësh ajrore; rregullatorët e aciditetit: hidrogjen karbonat natriumi, hidrogjen karbonat kaliumi; glukonat zinku.

error: Content is protected !!