O.E CEDRO LEGNO – kedri

 

DERMATOLOGJIA: Akne, zbokth, dermatit, ekzemë, infeksione mykotike, lëkurë të yndyrshme, rënie flokësh, skuqje të lëkurës, ulçera.

QARKULLIMI, MUSKUJT DHE NGJYJET: Artrit, reumatizma.

SISTEMI I FRYMËMARRJES: Bronkit, katarre, kongjestion, kollë.

SISTEMI UROGJENITAL: Cystitis, leucorrhoea, pruritus.

Cedrus atlantica
10 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 840

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Perberesit

Përshkrimi dhe përdorimi

O.E CEDRO LEGNO

DERMATOLOGJIA: Akne, zbokth, dermatit, ekzemë, infeksione mykotike, lëkurë të yndyrshme, rënie flokësh, skuqje të lëkurës, ulçera.

QARKULLIMI, MUSKUJT DHE NGJYJET: Artrit, reumatizma.

SISTEMI I FRYMËMARRJES: Bronkit, katarre, kongjestion, kollë.

SISTEMI UROGJENITAL: Cystitis, leucorrhoea, pruritus.

SISTEMI NERVOR: Tensioni nervor dhe gjendjet e lidhura me stresin.

Vaji esencial i kedrit, me një veprim rigjenerues, astringent, ekspektorant dhe qetësues, është i dobishëm kundër dhimbjeve menstruale dhe kyçeve, për lëkurën e irrituar, kundër ftohjes dhe kollës.

Për mendjen, ajo nxit vetëvlerësimin, ndihmon për të luftuar gjendjet e ankthit dhe stresit.
Ndihmon gjithashtu për të luftuar rënien e flokëve pasi stimulon qarkullimin e gjakut në sistemin kapilar.
Është një ilaç i shkëlqyer për të luftuar dhimbjet menstruale dhe të kyçeve falë veprimit të tij anti-inflamator dhe analgjezik.
Përdoret për të luftuar njollat ​​e lëkurës për shkak të vetive të tij dezinfektuese dhe shëruese.
Në rast të ftohjes dhe kollës, ndihmon ekspektorimin duke çliruar kështu rrugët e frymëmarrjes.
Është një repelent i shkëlqyer i insekteve dhe për të lehtësuar kruajtjen që vjen nga pickimi i tyre.

Vaji esencial i kedrit, me një veprim rigjenerues, astringent, ekspektor dhe qetësues, është i kundërt dhimbjeve menstruale dhe kyçeve, për lëkurën e irrituar, kundër ftohjes dhe kollës.

Këshilla praktike
– Për ftohjet suffumigi me 2-3 pika vaj esencial, në mënyrë alternative mund të bëhet masazh në zonën e gjoksit duke holluar disa pika esencë në vaj bajame të ëmbël.
– Për të luftuar rënien e flokëve dhe për të nxitur rritjen e tyre, disa pika vaj esencial mund të shtohen në shampo.
– Vaji esencial i kedrit mund të shtohet në shpërndarës për të promovuar mirëqenien psiko-fizike.
– Në prani të dhimbjeve menstruale dhe reumatizmave, mund të praktikohen masazhe me disa pika esencë të holluar në një vaj mbartës, për t’u aplikuar drejtpërdrejt në zonat e prekura nga dhimbja.
Vaji esencial i kedrit është një kundër molë e fuqishme nëse hidhni disa pika në një shami dhe e vendosni në sirtarë.

Mënyra e përdorimit
2 pika në një lugë çaji vaj bajame të ëmbël, 2/3 herë në ditë.

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

.

.

O.E CEDRO LEGNO

L’olio essenziale di cedro, dall’azione rigenerante, astringente, espettorante e antidolorifico, è utile contro dolori mestruali e articolari, per la pelle irritata, contro raffreddore e tosse.

DERMATOLOGIA: Acne, forfora, dermatiti, eczemi, infezioni fungine, pelle grassa, caduta dei capelli, eruzioni cutanee, ulcerazioni.

CIRCOLAZIONE, MUSCOLI E ARTICOLAZIONI: Artrite, reumatismi.

SISTEMA RESPIRATORIO: Bronchite, catarro, congestione, tosse.

SISTEMA UROGENITALE: Cistite, leucorrea, prurito.

SISTEMA NERVOSO: Tensione nervosa e stati associati a stress.

Per la mente, favorisce l’autostima, aiuta a contrastare gli stati di ansia e di stress.
Aiuta, inoltre, a contrastare la caduta dei capelli in quanto stimola la circolazione sanguigna a carico dell’apparato capillare.
È un ottimo rimedio per contrastare i dolori mestruali e articolari grazie alla sua azione antinfiammatoria e analgesica.
Viene utilizzata per combattere gli inestetismi cutanei per la sua proprietà disinfettante e cicatrizzante.
In caso di raffreddore e tosse, aiuta l’espettorazione liberando così le vie respiratorie.
È un ottimo repellente per gli insetti e per alleviare il prurito conseguente alle loro punture.

Consigli Pratici
Per le malattie da raffreddamento eseguire suffumigi con 2-3 gocce di olio essenziale, in alternativa può essere eseguito un massaggio sull’area pettorale diluendo qualche goccia di essenza in olio di mandorle dolci.
Per contrastare la caduta dei capelli e favorirne la ricrescita si possono aggiungere poche gocce di olio essenziale nello shampoo.
L’olio essenziale di cedro può essere aggiunto nei diffusori per favorire il benessere psico-fisico.
In presenza di dolori mestruali e reumatici si possono praticare massaggi con poche gocce di essenza diluite in un olio vettore, da applicare direttamente sulla zone colpite dal dolore.
L’olio essenziale di cedro è un potente antitarme se si versa qualche goccia su un fazzoletto e inserito nei cassetti.

Non contiene:
Solventi

 NAOE17

Cedrus atlantica (distillato in corrente di vapored'acqua)

error: Content is protected !!