PEA

 • TRAJTIMIN E DHIMBJES NEUROPATIKE
 • KRONIKE NË PËRGJIGJE TË INFLAMACIONIT
 • DISA LLOJE REAKSIONEVE AUTOIMUNE
 • MBROJTES / RIPARUES I QELIZAVE.

60 kapsula prej 523 mg

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

 

L 3.450

Produkt i disponueshem

 • Përshkrimi dhe përdorimi
 • Perberesit

Përshkrimi dhe përdorimi

PEA
NË VEÇANTË ËSHTË I PËRSHTATSHËM PËR:

 • TRAJTIMI I DHIMBJES NEUROPATIKE;
 • TRAJTIMI I DHIMBJES KRONIKE NË PËRGJIGJE TË INFLAMACIONIT
 • DISA LLOJE REAKSIONEVE AUTOIMUNE, TE PAISUR ME FUNKSION MBROJTES DHE RIPARUES TE QELIZAVE.

PEA (lipid i zbuluar nga Rita Levi Montalcini) është një substancë natyrale e pasur me acide yndyrore të prodhuara nga trupi ynë i aftë për të bashkëvepruar me receptorët endokannabinoidë që modulojnë një veprim analgjezik dhe anti-inflamator dhe është
që gjendet natyrshëm në lecithinën e sojës, qumështin, të verdhën e vezës dhe kikirikët.
PEA indikohet si ndihmës në prani të fenomeneve inflamatore kronike të shoqëruara edhe me dhimbje, si osteoartriti, ngurtësim i muskujve, dhimbje të nervit shiatik, sindromi i tunelit karpal.
Aktiviteti anti-inflamator dhe analgjezik i PEA ndodh falë modulimit të çlirimit të TNF alfa, IL
6-8 dhe citokina të tjera inflamatore nga mastocitet, të pranishme në mushkëri, zorrë dhe dermë. Disa studime klinike për të konfirmojnë dobinë e tij në gjendjet inflamatore të traktit respirator, kyçeve, në neuropatitë periferike.
Bizelja konsiderohet si një aktivizues bërthamor i receptorit PPAR-alfa (Peroxissome proliferator activated receptor), i cili në mëlçi është një rregullator i fuqishëm i metabolizmit të yndyrës. PPAR-alfa aktivizohet në kushte të stokut të ulët energjike, si agjërimi dhe gjatë ketozës. Aktivizimi i PPAR-alfa nxit katabolizmin e yndyrave dhe nxit oksidimin e tyre mitokondrial.

TENORI MEDI DEGLI INGREDIENTI CARATTERIZZANTI
Componenti

per dose giornaliera

(3 capsule da 523 mg)

PEA (Palmitoiletanolamide)  1200 mg 

Mënyra e përdorimit
Rekomandohet marrja nga 1 deri në 3 kapsula në ditë, bazuar në nevojën, me ujë.

COD. NA36

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

.

.

IN PARTICOLARE È INDICATO PER :

 • TRATTAMENTO DEL DOLORE NEUROPATICO;
 • TRATTAMENTO DEL DOLORE CRONICO IN RISPOSTA AD INFIAMMAZIONE
 • ALCUNE TIPOLOGIE DI REAZIONI AUTOIMMUNI, ESSENDO DOTATA DI UNA FUNZIONE PROTETTIVA E RIPARATRICE DELLE CELLULE.

La PEA (lipide scoperto da Rita Levi Montalcini) è una sostanza naturale ricca di acidi grassi prodotta dal nostro organismo in grado di interagire con i recettori endocannabinoidi che modulano un’azione analgesica e antinfiammatoria ed è
presente in natura nella lecitina di soia, latte, tuorlo d’uovo e arachidi.
PEA è indicato come coadiuvante in presenza di fenomeni infiammatori cronici anche associati a dolore, quali osteoartriti, rigidità muscolare, sciatalgia, sindrome del tunnel carpale.
L’attività antinfiammatoria e analgesica della PEA si manifesta grazie alla modulazione della liberazione di TNF alfa, IL 6-8 e altre citochine infiammatorie dai mastociti, presenti nel polmone, nell’intestino e nel derma. Diversi studi clinici ne confermano l’utilità negli stati infiammatori delle vie respiratorie, delle articolazioni, nelle neuropatie periferiche.
La Pea è considerata un attivatore nucleare del recettore PPAR-alpha (Peroxissome proliferator activated receptor), che nel fegato è un potente regolatore del metabolismo dei grassi. PPAR-alpha è attivato in condizioni di mancanza di scorte energetiche, come il digiuno e durante le chetosi. L’attivazione di PPAR-alpha induce il catabolismo dei grassi e ne favorisce l’ossidazione mitocondriale.

COD. NA36

Kristale PEA (Palmitoylethanolamide); Agjentët e veshjes (lëvozhga e kapsulës): Hidroksipropilmetilcelulozë, çamçakëz Gellan.

error: Content is protected !!