PHYTOMELLA SONNO – GJUM

  • EFEKT SEDATIV
  • PERMIRESOJNE HUMORIN
  • ME 1MG MELATONINE

L 1.550

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Perberesit

Përshkrimi dhe përdorimi

PHYTOMELLA SONNO ka 1 mg melatonin e cila, e marrë pak para gjumit, kontribuon në reduktimin e kohës së nevojshme për të fjetur. Withania, Murrizi, Bliri dhe Livando nxisin relaksimin. Zinku dhe seleni kontribuojnë në funksionimin normal të sistemit imunitar dhe mbrojtjen e qelizave nga stresi oksidativ.

Funksione
Melatonina është një hormon shumë i rëndësishëm pasi rregullon ritmin cirkadian të trupit. Sekretimi i tij rregullohet nga drita: kur stimuli i dritës arrin në retinë, një sinjal transmetohet në epifizë ku sekretimi i tij frenohet. Errësira, përkundrazi, stimulon lirimin e saj.

Për këtë arsye melatonina ka një kulm gjatë natës dhe vlera shumë më të ulëta (nadir) gjatë ditës.

Meqenëse melatonina ka një efekt qetësues, truri e përdor atë si një lloj sinjali për të informuar trupin se është errësirë ​​dhe se është koha për të fjetur dhe pushuar.

loghi-phytomella-sonno.gif

  • EFEKT SEDATIV
  • PERMIRESOJNE HUMORIN
TENORI MEDI
Componenti mg per 1 gommosa
Withania e.s. 150 mg
di cui withanolidi 3,75 mg
Biancospino e.s. 80 mg
di cui flavonoidi 0,8 mg
Tiglio e.s. 80 mg
di cui flavonoidi 4 mg
Zinco 15 mg – 150% VNR
L-teanina 5 mg
Lavanda o.e. 5 mg
Melatonia 1 mg
Selenio 100 mcg 182% VNR

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

Mënyra e përdorimit
Rekomandojmë marrjen e 1 karramele në ditë, pak para gjumit.

 NAPM03

.

.

.

PHYTOMELLA SONNO ha 1 mg di melatonina che assunta poco prima di coricarsi, contribuisce alla riduzione del tempo richiesto per prendere sonno. Withania, Biancospino, Tiglio e Lavanda favoriscono il rilassamento. Lo zinco e il selenio contribuiscono al normale funzionamento del sistema immunitario e alla protezione delle cellule dallo stress ossidativo.

  • REGOLA IL TONO DELL’UMORE
  • EFFETTO SEDATIVO

Funzioni
La melatonina è un ormone molto importante dato che regola il ritmo circadiano dell’organismo. La sua secrezione viene regolata dalla luce: quando lo stimolo luminoso arriva alla retina viene trasmesso un segnale all’epifisi dove viene inibita la sua secrezione. Il buio, al contrario, ne stimola il rilascio.

Per questo motivo la melatonina ha un picco nelle ore notturne e valori molto più bassi (nadir) durante il giorno.

Dato che la melatonina ha un effetto sedativo il cervello la utilizza come una sorta di segnale per informare l’organismo che è buio e che è pertanto giunto il momento di dormire e riposarsi.

Il modo d’uso
Si consiglia l’assunzione di 1 gommosa al giorno, poco prima di coricarsi.


NAPM03

Trashësit: shurup maltitol, niseshte i acetiluar, maltitol; ujëvarë; withania (Withania somnifera (L.) Dunal) rrënja d.e. i titruar në 2.5% në withanolide; murriz (Crataegus oxyacantha auct.) gjethe dhe lule d.e. i titruar në 1% në flavonoid; pemë gëlqereje (Tilia platyphyllos Scop.) lule d.e. i titruar në 5% në flavonoide; glukonat zinku; ëmbëlsues: glikozide steviol nga Stevia; bojë: antocianina; L-Theanine; livando (Lavandula angustifolia Mill.) o.e.; melatonin; aroma; selenit natriumi.

error: Content is protected !!