E.I SERENOA ( Sabal serrulata )

  • Inflamacion i prostatës (urinim i shpeshtë, vështirësi në urinim)
  • Hipertrofia e prostatës (zgjerimi)
  • Tullaci androgjenetike
  • Vezoret policistike dhe hirsutizmi femëror (zhvillimi i tepërt i qimeve të trasha dhe të errëta në pjesë të çuditshme të trupit)
  • Afrodiziak i lehtë për meshkujt

Sabal serrulata
50 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.440

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

Inflamacion i prostatës – ESTR.Idr. SERENOA

Tinktura e Serenoas përdoret për prostatën: efektive në inflamacionin e prostatës dhe në hipertrofinë e prostatës.
Disa studime e rekomandojnë atë për të luftuar rënien e flokëve, androgjenetike.
Është një bimë diuretike, e dobishme në vështirësitë e urinimit dhe në urinim të shpeshtë;
Ai përmban fitohormone, të dobishëm për enuresis në atrofinë e testikujve dhe si një afrodiziak i lehtë për burrat.

Mekanizmi i veprimit të Serenoas mendohet të jetë i ngjashëm me atë të finastaridit, i cili frenon enzimën 5-alfa-reduktazë (5aR). Në këtë mënyrë ai kufizon transformimin e testosteronit në di-hidro-testosteron (DHT), përgjegjës kryesor për rritjen e vëllimit të gjëndrës së prostatës.

Serenoa është gjithashtu e dobishme në trajtimin plotësues të hirsutizmit të meshkujve dhe femrave (p.sh. vezores policistike).

Mënyra e përdorimit
50 pika 2 ose 3 herë në ditë larg vakteve, në pak ujë, të barabartë me një dozë ditore prej 3 ml produkti, që korrespondon me 0,27 g bimë.

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

Vini re
Mbajeni mundësisht larg fëmijëve nën moshen tre vjeç. Mos e tejkaloni dozën e rekomanduar ditore. Suplementet nuk synojnë të zëvendësojnë një dietë të larmishme dhe një mënyrë jetese të shëndetshme. Ruajeni në një vend të freskët dhe të thatë larg burimeve të nxehtësisë. Ekstrakt alkoolik i vlefshëm për përdorim të ndryshëm për prodhimin e pijeve
Nuk rekomandohet përdorimi i tij tek fëmijët, gratë shtatzëna dhe ato që ushqehen me gji.

.

.

La tintura madre di Serenoa è impiegata per la prostata: efficace nell’infiammazione della prostata e nell’ipertrofia prostatica.
Alcuni studi la consigliano per combattere la calvizia androgenetica. È una pianta diuretica, utile nella difficoltà ad urinare e nella minzione frequente; contiene fitormoni, utile per l’enuresi, nell’atrofia dei testicoli, e come blando afrodisiaco per l’uomo.

Si ritiene che il meccanismo di azione della Serenoa sia simile a quello della finastaride, che inibisce l’enzima 5-alfa-reduttasi (5aR). In questo modo limita la trasformazione di testosterone in di-idro-testosterone (DHT), il principale responsabile dell’aumento di volume della ghiandola prostatica.

La Serenoa è utile anche nel trattamento complementare dell’irsutismo sia maschile che femminile (es. ovaio policistico).

Il suo utilizzo è sconsigliato nei bambini, nelle donne in gravidanza e allattamento.

Inflamacion i prostatës – Referenca NATM145

Sabal serrulata (i maceruar në alkool me origjinë bimore dhe ujë të pastruar për të paktën 21 ditë).

error: Content is protected !!