Ginkgo Biloba – M.G GINKGO

Qarkullimin venoz, arterial dhe kapilar, dhe gjithashtu përdoret gjerësisht si hollues i gjakut, sepse ul viskozitetin e tij;
Ndihmon në rastet e këmbëvelodhura, të ënjtura dhe të rënduara;
Ka cilësi mbrojtëse ndaj zemrës, enëve të gjakut dhe sistemit nervor.

Ginkgo biloba
50 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.440

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

Ginkgo Biloba:

Ginkgo Biloba është veçanërisht i njohur për aktivitetin e tij në qarkullimin venoz, arterial dhe kapilar dhe gjithashtu përdoret gjerësisht si hollues i gjakut, sepse ul viskozitetin e tij; Përdoret gjerësisht në parandalimin e mpiksjes së gjakut dhe sulmeve në zemër.
Xhinko ndihmon oksigjenimin dhe ushqimin e indeve. Është në gjendje të veprojë pozitivisht jo vetëm në qarkullimin qendror, por edhe në atë periferik dhe për këtë arsye ndihmon në rastet e këmbëve të lodhura, të ënjtura dhe të rënduara.
Terpenet me të cilat është i pasur pengojnë grumbullimin e trombociteve në gjak, duke nxitur rrjedhjen e gjakut dhe duke shmangur formimin e trombeve dhe flebiteve të rrezikshme.
Xhinko falë flavonoideve dhe terpeneve (ose xhingolideve), ka cilësi mbrojtëse ndaj zemrës, enëve të gjakut dhe sistemit nervor.

Rrit funksionalitetin e trurit, duke mbajtur qelizat e trurit në kulmin e funksionalitetit, duke përmirësuar kujtesën; në fakt, lehtëson qarkullimin e gjakut edhe në tru, duke nxitur kështu kujtesën dhe funksionin mendor. Ndikon pozitivisht në kujtesën, aftësinë për të mësuar, vëmendjen dhe disponimin.

Deri më sot, shkenca e njihte aktivitetin e grumbullimit të antitrombociteve të bimës Ginkgo biloba kryesisht për shkak të derivateve të saj terpenike të pranishme në gjethe. Për këtë arsye, përdorimi i tij në lidhje me barnat antikoagulante ka qenë gjithmonë i dekurajuar për shkak të rrezikut të gjakderdhjes.

Për vitiligo mund të përdoret, nëse personi nuk merr ilaçe antikoagulante, të kombinuara me maceratin e glicerinës së Platanos. Të dyja me pika, me një dozë 50 pika 3 herë në ditë, të holluara së bashku në pak ujë. Trajtimi duhet të zgjasë të paktën 6 muaj.
Nga jashtë (për vitiligo) mund të përdorni vaj kërpi të përzier ndoshta me disa pika sprej emergjence (lule Bach).

Mënyra e përdorimit
60 pika 2 ose 3 herë në ditë larg vakteve në pak ujë, të barabartë me një dozë ditore prej 3 ml ekstrakt të sythave, që korrespondon me 0,06 g sytha ose filiza ose rrënjë.

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

Vini re
Mbajeni mundësisht larg fëmijëve nën moshen tre vjeç. Mos e tejkaloni dozën e rekomanduar ditore. Suplementet nuk synojnë të zëvendësojnë një dietë të larmishme dhe një mënyrë jetese të shëndetshme. Ruajeni në një vend të freskët dhe të thatë larg burimeve të nxehtësisë. Ekstrakt alkoolik i vlefshëm për përdorim të ndryshëm për prodhimin e pijeve.
Përdorimi i tij në lidhje me barnat antikoagulante ka qenë gjithmonë i dekurajuar për shkak të rrezikut të gjakderdhjes.

.

.

Il Ginkgo Biloba è particolarmente conosciuto per la sua attività sulla circolazione venosa, arteriosa e capillare ed è ampiamente utilizzato anche come fluidificante del sangue, perché ne diminuisce la viscosità; è molto utilizzato nella prevenzioni di trombi, e infarti. Il Ginkgo aiuta l’ossigenazione e il nutrimento dei tessuti. È in grado di agire positivamente non solo sulla circolazione centrale, ma anche su quella periferica e dunque aiutare in caso di gambe stanche, gonfie e pesanti. I terpeni di cui è ricco inibiscono l’aggregazione delle piastrine nel sangue, favorendo il flusso sanguigno ed evitando la formazione di pericolosi trombi e flebiti. Il Ginkgo deve le sue proprietà a flavonoidi e terpeni (o ginkgolidi), che gli conferiscono doti protettive nei confronti di cuore, vasi e sistema nervoso.

Potenzia le funzionalità del cervello, mantenendo le cellule cerebrali al massimo della loro funzionalità, migliorando la memoria; infatti, facilita il flusso sanguigno anche a livello cerebrale, favorendo così la memoria e la funzione mentale. Influisce positivamente sulla memoria, sulla capacità di apprendimento, l’attenzione e l’umore.

Per la vitiligine si puo usare,se la persona non assume farmaci anticoagulanti, abbinato al macerato glicerico di Platano. Entrambi in gocce, con una posologia di 50 gocce 3 volte al dì, diluite insieme tra loro in poca acqua. Il trattamento dovrà durare almeno 6 mesi.
Esternamente (per vitiligine) si puo usare olio di canapa mischiato eventualmente con qualche goccia di spray emergenza ( fiori di bach).

Ginkgo Biloba – Referenca NAGE18

Ginkgo biloba (i distiluar në një rrymë avulli uji)

error: Content is protected !!