Sapone alloro – SAPUN NATYROR me VAJ DAFINE

 • si pastrues grimi;
 • për larjen e kokës dhe flokëve;
 • për higjienën intime;
 • për larjen e fëmijëve dhe foshnjave;
 • për rruajtje, në vend të shkumës nga mjekra;
 • për të larë rroba, me dorë ose në lavatriçe; në këtë rast të dytë, padyshim duhet të grihet përpara se të vendoset në lavatriçe;
 • në sirtarë ose dollapë për parfum;

100 g

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 800

Produkt i disponueshem

 • Përshkrimi dhe përdorimi
 • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

SAPUN NATYROR

Një sapun natyral i pasur me vaj dafine (alloro) i përftuar nga shtypja e ftohtë e kokrrave të dafinës.
Kokrrat e dafinës janë më të çmuara se gjethet pasi janë më të pasura me vajra esencialë (nga 1 deri në 10%) si gerianol, cineol, eugenol, terpineol, felandrene, eukaliptol, pinene etj…
për këtë arsye, fitohet një sapun me një aromë intensive që jep një ndjenjë të menjëhershme freskie.

Përbërja e tij natyrale dhe pa aditivë sintetikë e bën atë veçanërisht të përshtatshëm për njerëzit me lëkurë delikate, alergjike dhe intolerante ndaj parfumeve dhe aditivëve të tjerë, që zakonisht gjenden në detergjentët për higjienën personale. Një sapun natyral që nuk e than apo irriton lëkurën dhe me veti hidratuese, pastruese, antiseptike dhe qetësuese.

Mund të përdoret për lëkurën e fytyrës dhe trupit (veçanërisht kur është e thatë dhe e ndjeshme):

 • si pastrues grimi; 
 • për larjen e kokës dhe flokëve; 
 • për higjienën intime; 
 • për larjen e fëmijëve dhe foshnjave;
 • për rruajtje, në vend të shkumës nga mjekra; 
 • për të larë rroba, me dorë ose në lavatriçe;
 • në këtë rast të dytë, padyshim duhet të grihet përpara se të vendoset në lavatriçe; 
 • në sirtarë ose dollapë;

Shënim:
Për t’i mbajtur cilësitë të pandryshuara, idealja është ta mbani atë të zbuluar dhe të vendosur mbi një mbështetje.

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

.

.

SAPUN NATYROR

Un sapone naturale ricco di olio di alloro ottenuto tramite la pressione a freddo delle bacche di Alloro. Le Bacche di Alloro sono più preziose rispetto alle foglie in quando più ricche di oli essenziali (dall’1 al 10%) quali gerianolo, cineolo, eugenolo, terpineolo, fellandrene, eucaliptolo, pinene ecc.; per questo motivo si ottiene un sapone dall’intensa profumazione che dona un immediato senso di freschezza.

La sua composizione naturale e senza additivi di sintesi lo rende particolarmente adatto per soggetti con pelli delicate, allergiche ed intolleranti ai profumi ed altri additivi, comunemente presenti nei detergenti per l’igiene personale. Un sapone naturale che non secca e non irrita la pelle, e con proprietà idratanti, purificanti, antisettiche e lenitive.

Può essere usato per la pelle di viso e corpo (soprattutto quando secca e sensibile):

 • come struccante;
 • per lavare cuoio capelluto e capelli;
 • per l’igiene intima;
 • per il bagnetto di bambini e neonati;
 • per la rasatura, al posto della schiuma dalla barba;
 • per fare il bucato, a mano o in lavatrice; in questo secondo caso va ovviamente grattugiato prima di essere inserito in lavatrice;
 • in cassetti o armadi.

Note:
Per mantenere inalterate le qualità, l’ideale è tenerlo scoperto ed appoggiato su un supporto.

Referenca NA28

Vaj Kokosi, vaj Dafine, Aqua, hidroksid natriumi, vaj Ulliri, hidroksid kaliumi, acid limoni.

error: Content is protected !!