Shkozës e bardhë -M.G CARPINO ( Carpinus betulus )

Shkoza mund të ndihmojë shumë në rast të problemeve që prekin rrugët e frymëmarrjes, falë vetive antiinflamatore, antispazmatike dhe kuruese në rrugët e para të frymëmarrjes të inflamuara dhe të irrituara. Kryen gjithashtu një aktivitet antiusxigenic në nivelin e mushkërive.
– Nazofaringiti – Trakeiti – Sinusiti – Bronkiti – Kollë spazmatike

Carpinus betulus
50 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.440

Produkt i disponueshem

 • Përshkrimi dhe përdorimi
 • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

Shkozës e bardhë

Vepron në gjendjen shpirtërore ose depresionin e dimrit, duke modifikuar tonin e epifizës, një gjëndër e përmbajtur në tru, qelizat e së cilës rregullojnë ritmin cirkadian të gjumit/zgjimit: ekstrakti i kësaj perime kontribuon pikërisht në rregullimin e cikleve të gjumit dhe zgjimit, shmang lodhjen e ditës dhe përmirëson cilësinë e pushimit të natës.

Shkoza mund të ndihmojë shumë në rast të problemeve që prekin rrugët e frymëmarrjes, falë vetive antiinflamatore, antispazmatike dhe kuruese në rrugët e para të frymëmarrjes të inflamuara dhe të irrituara. Kryen gjithashtu një aktivitet antiusxigenic në nivelin e mushkërive.

Prandaj gjen aplikim si ndihmës në trajtimin e:

 • Nazofaringiti
 • Trakeiti
 • Sinusiti
 • Bronkiti
 • Kollë spazmatike

Shkoza përdoret edhe në rast të trombocitopenisë, pra me vlerë të ulët të përmbajtjes së gjakut të trombociteve.

Mënyra e përdorimit
Fëmijët: 10-15 pika për çdo 10 kg peshë.
Të rriturit: Nëse jemi në fazë akute 50 pika 3 herë në ditë;
Nëse është një trajtim afatgjatë ose parandalues, mjaftojnë 30 pika 2 ose 3 herë në ditë.
Të moshuarit: të moshuarit kanë nevojë për doza më të ulëta, ndonjëherë të përgjysmuara.
Nëse është e mundur larg vakteve

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

Vini re
Mbajeni mundësisht larg fëmijëve nën moshen tre vjeç. Mos e tejkaloni dozën e rekomanduar ditore. Suplementet nuk synojnë të zëvendësojnë një dietë të larmishme dhe një mënyrë jetese të shëndetshme. Ruajeni në një vend të freskët dhe të thatë larg burimeve të nxehtësisë. Ekstrakt alkoolik i vlefshëm për përdorim të ndryshëm për prodhimin e pijeve

.

.

Agisce sul tono dell’umore, o depressione invernale, modificando il tono dell’epifisi, una ghiandola contenuta nel cervello le cui cellule regolano il ritmo circadiano sonno/veglia: l’estratto di questo vegetale contribuisce appunto alla regolazione dei cicli di sonno e veglia, evita la stanchezza diurna e migliora la qualità del riposo notturno.

Il Carpino, sotto forma di gemmoderivato, può essere di grande aiuto in caso di problematiche a carico delle vie respiratorie, grazie alle sue proprietà antinfiammatorie, antispastiche e cicatrizzanti sulle prime vie aeree infiammate ed irritate. Svolge, inoltre, un’attività antiussigena a livello dei polmoni.

Trova quindi applicazione come coadiuvante nel trattamento di:

 • Rinofaringiti
 • Tracheiti
 • Sinusiti
 • Bronchiti
 • Tossi spasmodiche

Il Carpino viene inoltre utilizzato in caso di piastrinopenia, ovvero basso valore del contenuto sanguigno di piastrine.

Shkozës e bardhë – M.G BIO CARPINO – Referenca NAGE08

Carpinus betulus (distilat me avujt e ujit)

error: Content is protected !!