Shelgu – M.G SALICE BIO ( Salix alba )

  • Analgjezik dhe anti-inflamator
  • Antifebrile
  • Dhimbje muskulore
  • Dhimbje dhe dhimbje menstruale
  • Përmban salicin (i ngjashëm me apirinën)

Salix alba
50 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.440

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

Shelgu:

Shelgu (Salix Alba) është një pemë e madhe që i përket familjes Salicaceae që rritet spontanisht në zonën e butë të Azisë dhe Evropës.
Përmban glikozide fenolike (salicinë, populinë, alkool salicilik), aldehide, acide aromatike, flavonoide dhe tanine. Salicina, një parim shumë aktiv i ngjashëm me të gjitha aspirinat, përbën parimin më aktiv të bimës për shkak të vetive të tij analgjezike, antipiretike dhe antireumatike dhe ka një efekt me pak irritues në mukozën e stomakut ne krahasim me atë të acidit acetilsalicilik,
për më tepër, veprimi vazo-mbrojtës i flavonoideve rrit veprimin e tyre anti-inflamator. Shelgu është përdorur me sukses për të luftuar temperaturën, ënjtjen, ekstraktet e shelgut kanë shumë nivele të vitaminës C.

Ekstrakti i shelgut rekomandohet për trajtimin e kushteve inflamatore dhe të dhimbshme, duke përfshirë reumatizmin, karcinomën dhe karcinomat e kyçeve (artrit, fibromialgji, çarje të muskujve). Si rezultat, ekziston një plan i dobishëm për pagjumësinë duke reduktuar sasinë e glukozës në gjak dhe dhimbjet menstruale.
Së fundi, përdoret për trajtimin e shumë sëmundjeve dermatologjike: akneve, zbokthit, psoriasis, dermatitit seborrheik, kallove, misrit dhe lythave të zakonshme.

Mënyra e përdorimit
60 pika 2 ose 3 here në ditë, larg vakteve, në pak ujë për një dozë.Një dozë prej 3 ml ekstrakt sythash, që korrespondon me 0,06 g sytha ose filizash ose rrënjë.

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

Shenim:
Mbajeni mundësisht larg fëmijëve nën moshen tre vjeç Mos e tejkaloni dozën e përgjithshme të konsolidimit. Suplementet nuk synojnë te zëvendësojne komponentët e një diete të larmishme dhe një stili jetese të shëndetshëm. Ruajeni ne nje vend të freskët.Ekstrakt alkoolik i vlefshëm për përdorim të ndryshëm për prodhimin e pijeve.

.

.

Il SALICE (Salix Alba) è un grande albero appartenente alla famiglia delle Salicaceae che cresce spontaneo nelle zone temperate di Asia ed Europa. Contiene glicosidi fenolici (salicina, populina, alcol salicilico), aldeidi, acidi aromatici, flavonoidi, e tannini. La salicina, un principio attivo molto simile all’Aspirina, costituisce il principio attivo più interessante della pianta per le sue proprietà analgesiche, antipiretiche ed antireumatiche e ha un’azione notevolmente meno irritante per la mucosa gastrica rispetto a quella dell’acido acetilsalicilico;  inoltre, l’ azione vaso-protettiva dei flavonoidi ne esalta l’ azione antinfiammatoria. Il Salice è utilizzato con successo contro febbre, mal di gola e raffreddore, in quanto gli estratti di Salice sono molto ricchi di vitamina C. Si rivela utile anche per mal di testa, dolori muscolari e mal di schiena. L’estratto di Salice è indicato nel trattamento di condizioni infiammatorie e dolorose, anche di tipo reumatico, a carico di muscoli e articolazioni (artriti, fibromialgie, strappi muscolari). Risulta anche essere una pianta utile per l’ insonnia, riduce il tasso di glucosio nel sangue e i crampi di origine mestruale. E’ usato infine per il trattamento di molte patologie dermatologiche: acne, forfora, psoriasi, dermatiti seborroiche, duroni, calli e verruche comuni.

Shelgu – Referenca NAGE48

Rubus fruticosus

error: Content is protected !!