Murriz – M.G BIANCOSPINO ( Crataegus Oxyachantha )

Është një rregullator i shkëlqyer i lëvizjeve të zemrës, të cilat i ngadalëson;
Ajo tonifikon miokardin;
Përdoret për dështimin e zemrës, takikardia, pasojat e atakut në zemër, spazmat e muskujve të miokardit dhe aritminë.

Crataegus Oxyachantha
50 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.440

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

Insuficenca kardiake – Murriz/ Biancospino

Insuficenca kardiake dhe simptomat shoqëruese.
Dhimbje parakordiale, takikardi, pasoja të sulmit në zemër. Spazma të muskujve të miokardit, aritmi .

Ekstrakti i sythit të murrizit tregohet sipas literaturës, në rast të tensionit emocional me ndikim në rrahjet e zemrës, në presionin e gjakut.
Lidhja me ekstraktin e sythave Olea europaea mund të jetë e dobishme.
Për agjitacion të shpeshtë mund të shoqërohet me ekstraktin e sythave të Ficus carica dhe me ekstraktin e sythave të Tilia tomentosa.

Vini re : 
Ka një aktivitet të rëndësishëm trombofilik, antisklerozues.
Është një rregullator i shkëlqyer i lëvizjeve të zemrës, të cilat i ngadalëson. Ajo tonifikon miokardin, veçanërisht ka ndikim në anën e majtë të zemrës.
Ka veprim qetësues në të gjitha dhimbjet prekordiale. Disa pacientë “psikikë” mund të mos tolerojnë Crataegus, ndaj përdorimi i tij duhet të përshkruhet mirë biologjikisht. Përdorimi: 20-30 pika 2-3 herë në ditë.

Mënyra e përdorimit
Fëmijët: 10-15 pika për çdo 10 kg peshë.
Të rriturit: Nëse jemi në fazë akute 50 pika 3 herë në ditë;
Nëse është një trajtim afatgjatë ose parandalues, mjaftojnë 30 pika 2 ose 3 herë në ditë.
Të moshuarit: të moshuarit kanë nevojë për doza më të ulëta, ndonjëherë të përgjysmuara.
Nëse është e mundur larg vakteve

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

Shenim :
Mbajeni mundësisht larg fëmijëve nën moshen tre vjeç. Mos e tejkaloni dozën e rekomanduar ditore. Suplementet nuk synojnë të zëvendësojnë një dietë të larmishme dhe një mënyrë jetese të shëndetshme. Ruajeni në një vend të freskët dhe të thatë larg burimeve të nxehtësisë. Ekstrakt alkoolik i vlefshëm për përdorim të ndryshëm për prodhimin e pijeve

.

.

Indicazioni: Insufficienza cardiaca e sintomi associati. Algie precordiali, tachicardie, sequele di infarto. Spasmi della muscolatura miocardica, aritmie .Osservazioni : Ha un’attività trombofilica importante, antisclerosante. E’ un eccellente regolatore dei movimenti cardiaci, che esso rallenta. Tonifica il miocardio, più in particolare a livello del cuore sinistro. Esercita un’azione sedativa su tutte le algie precordiali. Certi malati “psichici” possono non tollerare il Crataegus, indi la sua prescrizione deve essere biologicamente ben indicata. Uso : 20-30 gocce 2-3 volte al dì.

Il Gemmoderivato Biancospino trova indicazione secondo letteratura, in caso di tensione emotiva con influenza sul battito cardiaco, sulla pressione arteriosa.
Può essere utile l’associazione con il gemmoderivato Olea europaea.
Per agitazione frequente può essere associato con il gemmoderivato di Ficus carica e il gemmoderivato di Tilia tomentosa.

Insuficenca kardiake – Referenca NAGE07

Crataegus Oxyachantha (i distiluar në një rrjedhë avulli uji)

error: Content is protected !!