Fenugreek – E.I FIENO GRECO ( Trigonella foenum-graecum )

Si për përdorim të brendshëm ashtu edhe për përdorim të jashtëm, fenugreku mburret me veti të shumta përforcuese, antianemike, kundër osteoporozës, hemorroideve… por është gjithashtu një forcim i shkëlqyer i lëkurës, zbutës dhe kundër rrudhave.

Trigonella foenum-graecum
50 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.440

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

Fenugreek

Për përdorim të brendshëm ka veti: anabolike, stimuluese, neuromuskulare, tonike, galaktogogjike, hipoglikemike, hipokolesterolemike, hepatoprotektive, antianemike dhe osteogjenike.
Prandaj, fenugreek përdoret gjatë konvaleshencës, në trajtimin e astenisë, dobësisë, kolesterolit të lartë, hiperglicemisë, osteoporozës dhe çrregullimeve të rritjes.

Për përdorim të jashtëm, Fenugreek indikohet për abscese, çibane, hemorroide, vaginitis, plagë, ulçera, ekzemë dhe inflamacion të zgavrës me gojë.
Në fushën kozmetike përdoret si forcues, kundër rrudhave dhe zbutës i lëkurës.

Galaktogogjike:
Kjo bimë është e njohur për shumë gra në mbarë botën, sepse është përdorur nga shumë nëna të reja për shumë vite. Në fakt, gratë kanë konsumuar fenugreek për disa shekuj për të përmirësuar sasinë dhe cilësinë e qumështit që prodhojnë.

Natyrisht, fenugreek nuk është një suplement ushqimor i rezervuar ekskluzivisht për rritjen e laktacionit tek nënat me gji: ai gjithashtu lejon trajtimin e disa sëmundjeve si diabeti dhe madje edhe emfizema dhe është efektiv kundër dhimbjeve menstruale.

Mënyra e përdorimit
Fëmijët: 10-15 pika për çdo 10 kg peshë.
Të rriturit: Nëse jemi në fazë akute 50 pika 3 herë në ditë;
Nëse është një trajtim afatgjatë ose parandalues, mjaftojnë 30 pika 2 ose 3 herë në ditë.
Të moshuarit: të moshuarit kanë nevojë për doza më të ulëta, ndonjëherë të përgjysmuara.
Nëse është e mundur larg vakteve

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

Vini re
Mbajeni mundësisht larg fëmijëve nën moshen tre vjeç. Mos e tejkaloni dozën e rekomanduar ditore. Suplementet nuk synojnë të zëvendësojnë një dietë të larmishme dhe një mënyrë jetese të shëndetshme. Ruajeni në një vend të freskët dhe të thatë larg burimeve të nxehtësisë. Ekstrakt alkoolik i vlefshëm për përdorim të ndryshëm për prodhimin e likerit

.

.

Ad uso interno per le sue proprietà: anabolichestimolanti, neuromuscolari, toniche, galattogoghe, ipoglicemizzanti, ipocolesterolemizzanti, epatoprotettrici, antianemiche ed osteogeniche, mentre per uso esterno vanta proprietà: emollienti, antiflogistiche, analgesiche e rassodanti.

Il Fieno greco trova quindi impiego per uso interno durante la convalescenza, nel trattamento dell’astenia, della magrezza, del colesterolo alto, dell’iperglicemia, dell’osteoporosi e dei disturbi della crescita. Per uso esterno, il Fieno greco è indicato per ascessiforuncoliemorroidivaginitipiagheferiteeczemi ed infiammazioni del cavo orale.

Questa pianta è ben nota a moltissime donne nel mondo intero perché utilizzata da molte puerpere già da moltissimi anni. Sono diversi secoli, infatti, che le donne consumano del Fieno Greco per migliorare la quantità e la qualità del latte che producono.
Ovviamente, il Fieno Greco non è un integratore alimentare esclusivamente riservato all’aumento della lattazione nelle madri in allattamento: permette anche di trattare alcune malattie come il diabete e perfino l’enfisema ed è efficace contro i dolori mestruali.

In ambito cosmetico il Fieno greco trova impiego come rassodante della cute, antirughe ed emolliente.

Referenca NATM70

Trigonella foenum-graecum (e maceruar në alkool me origjinë bimore dhe ujë të pastruar për një minimum prej 21 ditësh).

error: Content is protected !!