O. E CITRONELLA – Vaj esencial

SISTEMI NERVOR: Lodhje, dhimbje koke, migrenë, nevralgji
I fortë kundër insekteve.

10 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

 

L 780

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

Migrenë – O. E CITRONELLA:

DERMATOLOGJIA: Djersitje e tepërt, lëkurë e yndyrshme

SISTEMI IMUNET: Ftohjet, gripi, infeksionet e vogla.

SISTEMI NERVOR: Lodhje, dhimbje koke, migrenë, nevralgji

Stimulues: vaji esencial i citronelës kryen aktivitetin e tij stimulues në sistemin nervor: krijon një gjendje qetësie, relaksi dhe optimizmi, largon mendimet e zymta që e largojnë shpirtin në depresion dhe trishtim. Kryen një veprim pozitiv të dobishëm në rast dhimbje koke për shkak të tensionit nervor, stresit, lodhjes psikofizike dhe gjendjeve të dekoncentrimit. Përdorur gjatë vozitjes për shumë orë, disa pika në një shami stimulojnë vëmendjen e shoferit.
Antiviral:  është një ilaç i shkëlqyeshëm kundër viruseve të gripit dhe parainfluenzës, etheve, infeksioneve pulmonare që shkaktojnë kollën dhe enterokolitit.
Antimushkonjat: nëse janë të përhapura në dhoma, janë ilaçi i shkëlqyer kundër mushkonjave dhe për të parandaluar pickimet dhe pickimet nga insektet e bezdisshme. Vendosja e disa në toptha pambuku dhe vendosja e tyre në dollapë dhe sirtarë do të ndihmojë në largimin e tenjave dhe do të parfumojë këndshëm rrobat.
Antispamodik: relakson muskujt, prandaj indikohet në rast spazmash, ngërçesh barku, për kolitin diarreal dhe në përgjithësi për të gjitha dhimbjet e muskujve.
Deodorant: si të gjithë vajrat esencialë, ai ka një veprim antiseptik ndaj baktereve, veçanërisht atyre që shkaktojnë erë të keqe. Nëse hollohet 2 pika në ujin e banjës së këmbëve, është efektiv kundër djersitjes së tepërt. Nëse përdoret disa pika në shampo, kryen një veprim pastrues në lëkurën e kokës, në rast të flokëve të yndyrshëm dhe seborresë.

I fortë kundër insekteve – Nuk përmban tretës

Mënyra e përdorimit
Përdorimi i brendshëm : 2 pika në një lugë çaji me vaj bajame të ëmbël ose në vaj ulliri 2/3 herë në ditë.
Përdorimi i jashtëm: Përzieni disa pika vaj esencial me një krem ​​neutral ose një vaj që përdorni zakonisht në lëkurë dhe aplikojeni këtë krem ​​në lëkurë, gjatë mbrëmjeve të verës, për të mbajtur larg mushkonjat.
Madhësia standarde: 20 pika përdoren për 100 ml krem

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

PARALAJMËRIME
Mbajeni jashtë mundësive të fëmijëve nën tre vjeç. Mos e tejkaloni dozën e rekomanduar ditore. Suplementet nuk synojnë si zëvendësim për një dietë të larmishme dhe një mënyrë jetese të shëndetshme. Mos e merrni produktin ashtu siç është nëse nuk është holluar siç duhet. Shmangni kontaktin me sytë dhe mukozën.

.

.

DERMATOLOGIA: Eccessiva sudorazione, pelle untuosa

SISTEMA IMMUNITARIO: Raffreddori, influenza, infezioni minori.

SISTEMA NERVOSO: Affaticamento, cefalea, emicrania, nevralgia

-Forte insetto-repellente
-Stimolante: l’olio essenziale di citronella esplica le sue attività stimolanti sul sistema nervoso: genera uno stato di calma, rilassamento e ottimismo, allontana i pensieri tetri che dispongono l’animo alla depressione e alla tristezza. Svolge un’azione positiva utile in caso di mal di testa dovuto a tensione nervosa, stress, stanchezza psicofisica e sugli stati di deconcentrazione. Utilizzato quando si guida per molte ore, alcune gocce sul fazzoletto, stimola l’attenzione del guidatore.
Antivirale: è un eccellente rimedio contro virus influenzali e parainfluenzali, febbre, le infezioni polmonari che causano tosse, e le enterocoliti.
Antizanzare: se diffuso negli ambienti, è il rimedio d’eccellenza contro le zanzare e per prevenire morsi e punture di insetti fastidiosi. Mettendone un po’ su dei batuffoli di cotone e riposti negli armadi e nei cassetti, aiuterà a tenere lontano le tarme e profumerà gradevolmente gli indumenti.
Antispamodico: rilassa la muscolatura, è perciò indicato in caso di spasmi, crampi addominali, per la colite diarroica e in generale per tutti i dolori muscolari.
Deodorante: come tutti gli olii essenziali svolge un’azione antisettica sui batteri, soprattutto quelli che provocano i cattivi odori. Se diluito 2 gocce nell’acqua del pediluvio è efficace contro l’eccessiva sudorazione. Se usato qualche goccia nello shampoo, svolge un’azione purificante sul cuoio capelluto, in caso di capelli grassi e seborrea.

 

Non contiene: Solventi

Migrenë – O. E CITRONELLA – NAOE19

Cymbopogon nardus (distilat me avull)

error: Content is protected !!