Vaj kokosi – OLIO DI COCCO 60 PERLE 

 • EFEKTIV KUNDËR KANDIDËS
 • PARANDALON INFEKSIONET
 • RIBALANCON FLORËN BAKTERIALE
 • PH ALKALINE
 • Stimulon METABOLIZMIN
 • TONIFIKUES PER LEKUREN

     60 perla

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 2.350

Produkt i disponueshem

 • Përshkrimi dhe përdorimi
 • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

Vaj kokosi

 • EFEKTIV KUNDËR KANDIDËS 
 • PARANDALON INFEKSIONET 
 • RIBALANCON FLORËN BAKTERIALE 
 • PH ALKALINE 
 • Stimulon METABOLIZMINTONIFIKUES PER LEKUREN

Vaj kokosi 100% i pastër, natyralisht i pasur me Acid Kaprilik, Acid Kapriku dhe Acid Laurik: ndër efektet e shumta të dobishme të vajit të kokosit vlen të përmendet përdorimi i tij në rast sëmundjesh infektive, falë aftësisë së acideve yndyrore zinxhir për të vrarë mikrobet dhe parazitëve.

Hulumtimet mjekësore kanë treguar se acidet yndyrore me zinxhir të mesëm në vajin e kokosit vrasin bakteret përgjegjëse për ulcerat, infeksionet e traktit urinar, infeksionet e traktit respirator dhe sëmundje të tjera.Ata vrasin kërpudhat dhe kandidën, shkatërrojnë viruset e gripit dhe herpesit.
Forcon flokët, zbardh dhëmbët dhe largon pllakat, djeg dhjamin, redukton stresin, forcon sistemin imunitar, mbron stomakun dhe zemrën.

1) Djeg yndyrë
Yndyrnat e ngopura në vajin e kokosit përshpejtojnë humbjen e yndyrës së barkut. Një studim zbuloi se vetëm dy lugë gjelle në ditë janë të mjaftueshme për një periudhë 1 mujore.

2) Truri
Është treguar se një lugë vaj kokosi mjafton për të optimizuar performancën njohëse. Ideale për ata që vuajnë nga sëmundja e Alzheimerit por edhe për ata që kryejnë punë intelektuale, përmirëson funksionet e trurit menjëherë, pa pasur nevojë të presin me muaj. Kjo është për shkak të trupave ketonikë të acideve yndyrore me zinxhir të mesëm që përmirësojnë proceset metabolike në tru.

3) Dhëmbët
Kalciumi është një komponent i rëndësishëm i dhëmbëve tanë. Meqenëse vaji i kokosit e bën më të lehtë për trupin të thithë kalciumin, ai ndihmon në zhvillimin e dhëmbëve të fortë. Vaji i kokosit gjithashtu ndalon prishjen e dhëmbëve. Hulumtimet e fundit sugjerojnë se vaji i kokosit redukton formimin e pllakave, zbardh dhëmbët dhe trajton gingivitin.

4) Anti-inflamator
Vaji i kokosit është treguar se ka veti anti-inflamatore, analgjezike dhe reduktuese të temperaturës.

5) Antiulcera
Sipas disa studimeve, vaji i kokosit është treguar të jetë po aq efektiv sa një ilaç konvencional për trajtimin e ulcerës.

6) Anti-fungale dhe antibakteriale dhe antivirale
Acidet yndyrore të pranishme në vajin e kokosit janë shumë efektive në shkatërrimin e baktereve, viruseve dhe kërpudhave patogjene. Acidi kaprilik, në veçanti, ka një veprim të fuqishëm antifungal dhe baktericid pasi mund të shkatërrojë membranën qelizore të këtyre agjentëve të dëmshëm dhe është i famshëm për efektshmërinë kundër infeksionit Candida.

7) Yndyrnat në gjak
Vaji i kokosit përmirëson vazhdimisht raportin LDL-HDL (kolesterol i keq – kolesterol i mirë) në gjakun e atyre që e konsumojnë. Prandaj ka një efekt të dobishëm në shëndetin kardiovaskular.

8) Thithja e vitaminave dhe lëndëve ushqyese të tretshme në yndyrë
Vitaminat A, D, E dhe K janë vitamina thelbësore të tretshme në yndyrë për njeriun dhe kanë nevojë për mjedisin e duhur për t’u përthithur. Vaji i kokosit lejon përthithjen dhe asimilimin e duhur duke përmirësuar kështu shëndetin e kockave, dhëmbëve, flokëve, lëkurës dhe humorit dhe sistemin imunitar. Përveç kësaj, vaji i kokosit është i pasur me vitamina E, K dhe hekur.

9) Zorrë
Ndihmon në mbajtjen e ekuilibruar të mikroflorës bakteriale të mukozës së zorrëve pasi ushqen bakteret pozitive në zorrë dhe kufizon përhapjen e baktereve patogjene.

10) Zemra
Duke përmirësuar nivelet e kolesterolit dhe presionin e gjakut, vaji i kokosit parandalon dëmtimin e arterieve dhe zemrës. Në fakt, studimet kanë treguar se është e dobishme për shëndetin kardiovaskular.

Meqenëse trigliceridet me zinxhir të mesëm treten më lehtë, ato kanë tendencë të përmirësojnë përthithjen edhe të lëndëve të tjera ushqyese, duke përfshirë vitaminat dhe mineralet.

Vaj kokosi

Mënyra e përdorimit
1 KAPSULE PAS VAKTIT 2 HERE NE DITE

TENORI DEGLI INGREDIENTI CARATTERIZZANTI
Componenti

per dose giornaliera 

(2 perle da 1334 mg)

Olio di cocco 2000 mg

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

.

.

 • INDICATO CONTRO LA CANDIDA
 • PREVENZIONE DALLE INFEZIONI
 • RIEQUILIBRA LA FLORA BATTERICA
 • PH ALCALINO
 • STIMOLA IL METABOLISMO
 • UTILE COME TONICO

Olio di cocco puro al 100%, naturalmente ricco di Acido Caprilico, Acido Caprico e Acido Laurico: tra i tanti benefici effetti dell’olio di cocco si ricorda il suo utilizzo in caso di malattie infettive, grazie all’abilità degli acidi grassi a catena media di uccidere germi e parassiti.

Ricerche mediche hanno mostrato che gli acidi grassi a catena media dell’olio di cocco uccidono i batteri responsabili di ulcere, infezioni del tratto urinario, del tratto respiratorio, e di altre malattie. Uccidono i funghi e la candida, distruggono i virus dell’influenza e dell’herpes.

1) Brucia i grassi
I grassi saturi dell’olio di cocco accelerano la perdita di grasso sulla pancia. Uno studio ha osservato che bastano solo due cucchiai al giorno per un periodo di 1 mese.

2) Cervello
E’ dimostrato che basta un cucchiaio di olio di cocco per ottimizzare le performance cognitive. Ideale per chi soffre del morbo di Alzheimer ma anche per chi svolge un lavoro intellettuale, migliora le funzioni cerebrali immediatamente, senza dover aspettare mesi. Questo è dovuto ai corpi chetonici degli acidi grassi a catena media che migliorano i processi metabolici nel cervello.

3) Denti
Il calcio è un componente importante dei nostri denti. Poiché l’olio di cocco facilita l’assorbimento del calcio da parte dell’organismo, aiuta a sviluppare denti forti. L’olio di cocco ferma anche la carie. Recenti ricerche suggeriscono che l’olio di cocco riduce la formazione della placca, sbianca i denti e cura la gengivite.

4) Antinfiammatorio
L’olio di cocco è stato dimostrato avere proprietà antinfiammatorie, analgesiche e riduce la febbre.

5) Antiulcera
Secondo alcuni studi, l’olio di cocco ha dimostrato di essere efficace come il farmaco convenzionale per trattare l’ulcera.

6) Anti-fungino e antibatterico e antivirale
Gli acidi grassi presenti nell’olio di cocco sono molto efficaci nel distruggere batteri, virus e funghi patogeni. L’acido caprilico, in particolare, possiede una potente azione antifungina e battericida dato che riesce a distruggere la membrana cellulare di questi agenti nocivi, ed è famoso per essere efficace contro l’infezione da Candida.

7) Grassi nel sangue
L’olio di cocco migliora costantemente il rapporto LDL-HDL (colesterolo cattivo – colesterolo buono) nel sangue di chi lo consuma. Quindi ha un effetto benefico per la salute cardiovascolare.

8) Assorbimento vitamine e nutrienti liposolubili
Le vitamine A, D, E e K sono vitamine liposolubili fondamentali per l’essere umano e hanno bisogno dell’ambiente adeguato per essere assorbite. L’olio di cocco permette il corretto assorbimento ed assimilazione migliorando quindi la salute di ossa, denti, capelli, pelle e umore e sistema immunitario. Inoltre l’olio di cocco è ricco di vitamine E, K e ferro.

9) Intestino
Aiuta a mantenere bilanciata la microflora batterica della mucosa intestinale in quanto nutre i batteri positivi nell’intestino e limita la proliferazione dei batteri patogeni.

10) Cuore
L’olio di cocco migliorando i livelli di colesterolo e la pressione sanguigna, previene i danni alle arterie e al cuore. Gli studi infatti hanno dimostrato che è benefico per la salute cardiovascolare.

Poiché i trigliceridi a catena media vengono digeriti più facilmente, tendono a migliorare l’assorbimento anche di altri nutrienti, tra cui vitamine e minerali.

Referenca NAMO01

Vaj kokosi

Vaj kokosi (Cocos nucifera L.). Kapsula e xhelatinës së ushqimit. Agjent rezistent: glicerinë.

error: Content is protected !!