Vaji i ricinit – OLIO DI RICINO

 • 100% e pastër 
 • I Presuar ne te  ftohtë 
 • Ajo ushqen flokët, thonjtë dhe qerpikët 
 • PËRDORIMI KOZMETIK

100 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 950

Produkt i disponueshem

 • Përshkrimi dhe përdorimi
 • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

Vaji i ricinit

 • FORMAT I RI I LEVERDISSHEM 
 • 100% I PASTER I PRESUAR NE TE FTOHTË
 • PA PERDORIM TE TRETESVE 
 • PËRDORIMI KOZMETIK

Nga farat e vajit të ricinit përftohet një vaj me presion të ftohtë, i cili ka një ndërveprim të mirë për keratinën, përbërësin kryesor të flokëve dhe thonjve, të cilit i jep hidratim, shkëlqim dhe ushqim.
Në lëkurë ajo formon një shtresë që kufizon dehidratimin. Për më tepër, ai përfaqëson një bazë të shkëlqyer për shpërndarjen e vajrave esencialë për masazhe.
PËRDORIMI I JASHTËM

Vaji i ricinit është një përbërës natyral që përdoret në kozmetikë, veçanërisht për kujdesin dhe bukurinë e qerpikëve, flokëve dhe thonjve, por edhe për trajtimin e problemeve të lëkurës. Mbi të gjitha ka veti zbutëse, mbrojtëse, qetësuese dhe pastruese dhe ka një veprim ndriçues në njollat ​​e lëkurës.
Ky vaj vegjetal ka efekt laksativ dhe antimikrobik.
Vaji i kastorit përfshihet shpesh në formulimin e produkteve kozmetike të dedikuara për sytë, qerpikët, vetullat dhe buzët si bojë për vetulla, lapsa për sytë dhe buzët, buzëkuqët dhe shkëlqyesit e buzëve: falë viskozitetit të lartë, është në fakt një përbërës i shkëlqyer për shpërndarje pigmente dhe u japin shkëlqim produkteve të make-up-it.
Ndër përdorimet e vajit të ricinit është edhe prodhimi i kremrave mbrojtës të duarve dhe thonjve të brishtë, heqjes së grimit për sytë, shampove dhe maskave forcuese për flokët.
Në këto raste, zakonisht përzihet me vajra bimore më të lëngshme.
Vaji i ricinit është gjithashtu i përshtatshëm për lëkurë të ndjeshme me papërsosmëri ose në rastin e njollave të errëta në lëkurë, përfshirë ato që mund të shfaqen gjatë shtatzënisë. Në të gjitha këto raste mund të përdoret i pastër në pika ose, akoma më mirë, i përzier me vajra të tjerë bimorë më pak viskozë si vaj makadamia, vaj luledielli ose vaj bajame të ëmbël.
Përdorimi i vajit të kastorit për flokë, rigjeneron flokët e thatë, të dobët dhe të brishtë dhe përdoret për të luftuar majat e çara dhe rënien e flokëve.

Mënyra e përdorimit
Aplikojeni dhe masazhojeni në zonën e prekur derisa të përthithet plotësisht. I përshtatshëm për të gjitha llojet e lëkurës. Ka një  veprim ushqyes dhe hidratues. Përfaqeson një bazë të shkëlqyer për shpërndarjen e vajrave esencialë për masazhe.

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

Shënim:
Përdorimi i jashtëm. Mos e aplikoni në mukozën ose lëkurën e dëmtuar. Mos e përdorni në rast intolerance ndaj përbërësve të  përshkruar. Mbajeni larg fëmijëve.

Vaji i ricinit

.

.

 • NUOVO FORMATO CONVENIENZA
 • PURO AL 100%
 • PRESSATO A FREDDO SENZA USO DI SOLVENTI
 • USO COSMETICO

Dai semi del Ricino si ottiene, tramite pressione a freddo, un olio che ha una buona affinità per la cheratina, principale costituente di capelli ed unghie, cui dona idratazione, lucentezza e nutrimento. Sulla pelle forma un film che limita la disidratazione. Inoltre, rappresenta un’ottima base per disperdere Oli essenziali per massaggi. USO ESTERNO

Note:
Uso esterno. Non applicare su mucose o cute lesa. Non usare in caso di intolleranza agli ingredienti descritti. Tenere lontano dalla portata dei bambini.

Non contiene:
Solventi

Referenca NAOL18

Vaji i ricinit

Ricinus Communis Seed Oil.

error: Content is protected !!