VITAMINA D3 PIKA – Colecalciferolo

 • Stimulon SISTEMIN IMUNITAR
 • NDIHMON NË MIRËMBAJTJEN NORMAL TË KOCKRAVE
 • NË VAJ ulliri organik ( olio extra vergine di oliva bio)
 • Ekstrakt nga lanolinë, (nga leshi i deleve).

L 1.900

Produkt i disponueshem

 • Përshkrimi dhe përdorimi
 • Perberesit

Përshkrimi dhe përdorimi

VITAMINA D3 pika

 • Stimulon SISTEMIN IMUNITAR
 • NDIHMON NË MIRËMBAJTJEN NORMAL TË KOCKRAVE
 • NË VAJ ulliri ORGANIK
 • Ekstrakt nga lanolinë, (nga leshi i deleve).

Vitamina D3 pika është një shtesë ushqimore e bazuar në vitaminën D3, e cila kontribuon në përthithjen/përdorimin normal të kalciumit dhe fosforit. Ai gjithashtu mbështet mirëmbajtjen e duhur të kockave, dhëmbëve dhe muskujve. Ndihmon funksionimin normal të sistemit imunitar.

Për ata që janë të interesuar për vitaminën D3 në kapsula, klikoni këtu

Cilat janë veprimet e tjera të vitaminës D.
Siç u përmend më lart, funksionet e vitaminës D nuk përfundojnë në nivelin e kockave. Për shembull, vitamina D kontrollon rritjen e qelizave dhe, shpesh, në disa tumore, si ato të gjirit dhe prostatës, nivelet e saj ndryshojnë1.

Një rol tjetër luan vitamina D në përgjigjen imune të lindur dhe të fituar: vitamina D forcon barrierat tona të para mbrojtëse nga mjedisi i jashtëm, lëkura, trakti i sipërm respirator dhe trakti gastrointestinal, duke stimuluar prodhimin e disa substancave me funksion antimikrobik dhe reaktive. speciet e oksigjenit, të cilat shkatërrojnë bakteret dhe viruset në një mënyrë jo specifike. Gjithashtu stimulon formimin e limfociteve të reja T dhe B 2.

Në fund të fundit, vitamina D duket të jetë aq e përfshirë në funksionimin e të gjithë organizmit, saqë, në rast të mungesës së saj, pasojat kanë pasoja në shumë sisteme që shkaktojnë sëmundje duke përfshirë depresionin, sëmundjet kardiovaskulare dhe shumë sëmundje autoimune (të tilla si Crohn dhe skleroza e shumëfishtë ), diabeti, dermatiti dhe sëmundje të tjera të lëkurës (si psoriasis) 3,4.

Cila është doza ditore e rekomanduar e vitaminës D?
Është shumë e rëndësishme dhe e nevojshme të garantohet një marrje minimale ditore e vitaminës D, pavarësisht nga mosha: për të gjithë individët e moshës 1 deri në 70 vjeç është e nevojshme të garantohet një marrje ditore prej 600 IU të vitaminës D (IU janë të matje, pra njësitë ndërkombëtare të barabarta në këtë rast me 15 mg/ditë).

Fëmijët nën 1 vjeç kërkojnë pak më pak, rreth 400 IU/ditë, ndërsa për të moshuarit kërkesa për vitaminë D është pak më e lartë (800 IU). Ndërsa në përgjithësi nuk është e nevojshme të rrisni marrjen e vitaminës D gjatë shtatzënisë dhe ushqyerjes me gji, është mirë të siguroheni që nivelet e saj në gjakun e nënës suaj të mbeten optimale.

Është vlerësuar se përfitimet e vitaminës D në nivel skeletor mund të shihen kur përqendrimet e saj në gjak janë ndërmjet 30-50 ng/ml, që korrespondon me rreth 800 IU 5. Megjithatë, në kushte të veçanta, si p.sh. sëmundjet në mënyrë akute (si në infeksionet e rënda ose infarktin e miokardit), mund të rekomandohen përqendrime shumë më të larta të vitaminës D, rreth 10,000 IU/ditë, por këto trajtime duhet të jenë jetëshkurtër dhe të kontrolluara për të shmangur rreziqet e teprimit (po shih paragrafin mbi tepricat dhe toksicitetin më poshtë).

Mënyra e përdorimit
Rekomandohet të merret një pikë në ditë, mundësisht pas vaktit.

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

TENORI DEGLI INGREDIENTI CARATTERIZZANTI
Componenti per dose massima giornaliera 

1 goccia da 30 mg

Vitamina D3 (Colecalciferolo) 50 mcg (2000UI) (1000% NRV)
 NAVIT06

.

.

 • STIMOLA IL SISTEMA IMMUNITARIO
 • AIUTA IL NORMALE MANTENIMENTO DELLE OSSA
 • IN OLIO DI OLIVA BIOLOGICO

E’ un integratore alimentare a base di Vitamina D3, la quale contribuisce al normale assorbimento/utilizzo del calcio e del fosforo. Inoltre sostiene il corretto mantenimento di ossa, denti e muscoli. Aiuta la normale funzione del sistema immunitario.

 

 NAVIT06

 

Vaj ulliri ekstra i virgjër organik (Olea europaea L.); Vitamina D3 40000000 IU/g (Kolekalciferol).

error: Content is protected !!